Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

•Αξιοποίηση στρατευσίμων  με το «μοντέλο του Ισραήλ»-Αριστούχοι  από συγκριμένες σχολές θα τοποθετούνται σε θέσεις-κλειδιά: Σχέδιο «χορήγησης» δεξιοτήτων αλλά και αξιοποίησης των προσόντων των στρατευσίμων, κατά τα πρότυπα του Ισραήλ, επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Το σχέδιο, που εκπονείται από το υπουργείο Αμυνας με «τεχνικό σύμβουλο» το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, προβλέπει την αντιστοίχιση των προσόντων όσων κατατάσσονται με κατά το δυνατόν ανάλογες θέσεις στο στράτευμα, ώστε να αποκτούν πρόσθετη εμπειρία. Επίσης, οι «άριστοι» από συγκεκριμένες πανεπιστημιακές σχολές θα τοποθετούνται σε θέσεις-κλειδιά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ για τους αποφοίτους Πληροφορικής

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

•Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης από το 2023-Εμμεση αύξηση σε συντάξεις, Δημόσιο: Δημοσιονομικό χώρο για να καταργηθεί οριστικά η εισφορά αλληλεγγύης όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους, από το 2023 έχει βρει το οικονομικό επιτελείο. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες κατηγορίες για τις οποίες δεν έχει ισχύσει η αναστολή της εισφοράς, θα έχουν για πρώτη φορά, ύστερα από 14 χρόνια, έμμεση αύξηση των αποδοχών τους. Επίσης, θα μονιμοποιηθεί και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

•Eως 26.200 ευρώ το τετραγωνικό στο Ελληνικό: Από 7.500 έως 26.200 ευρώ ανά τ.μ. διαμορφώνονται οι τιμές των πολυτελών διαμερισμάτων που αναπτύσσει η Lamda Development στον πύργο του Ελληνικού. Το ενδιαφέρον είναι ισχυρό και για τις μονοκατοικίες στην παραλία.

Συνέντευξη στην «Κ»: Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:Το κεφαλαιοποιητικό είναι αποτελεσματικό.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

•Η «Κ» στα παρασκήνια μιας σπάνιας φωτογράφισης:  Η εκθαμβωτικά μινιμαλιστική αναβίωση της ιστορικής φωτογράφισης του Dior, το 1951, στον Παρθενώνα, ήταν το αποκορύφωμα της εν Ελλάδι υπερπαραγωγής του γαλλικού οίκου και συνάμα μια μοναδική διαφήμιση της χώρας μας στα πέρατα του κόσμου, χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία. Η «Καθημερινή» ήταν το μόνο μέσο διεθνώς που βρέθηκε εκεί.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

•Υψηλότερες  βαθμολογίες, άνοδος βάσεων: Ανοδος των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ διαφαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις των βαθμολογητών και τις σε γενικές γραμμές καλύτερες από πέρυσι επιδόσεις των υποψηφίων. «Προκύπτει μία υπερσυγκέντρωση γύρω στο 14, καθώς τα θέματα ήταν πιο εύκολα και χωρίς παγίδες» λένε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με sms για τη βαθμολογία και τη σχολή επιτυχίας τους.

•Τα μυστικά της διαύγειας  των αιωνόβιων-Τι δείχνουν νέες έρευνες: Ποια είναι τα μυστικά που θα επιτρέψουν σε περισσότερους «σούπερ παππούδες και γιαγιάδες» του μέλλοντος να τα έχουν τετρακόσια μέχρι το τέλος της ζωής τους; Πρόσφατη μελέτη ενισχύει την πεποίθηση ότι ακόμη και άτομα με γενετική προδιάθεση στο Αλτσχάιμερ μπορούν να καθυστερήσουν ή και να αποτρέψουν την εκδήλωσή του»- Ο διαρκής αγώνας των ασθενών με άνοια.

•Οι ποινικολόγοι «δικάζουν» τον Κολοκοτρώνη: Η δίκη του Γέρου του Μοριά «αναβιώνει» από ομάδα νομικών που για την περίσταση γίνονται και ηθοποιοί. Τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο, μία μοναδική παράσταση αφιερωμένη στον αρχιστράτηγο της Εθνεγερσίας Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Οι συντελεστές της μιλούν στην «Κ» για τη γενέθλια πράξη της δικαιοσύνης στο νεοπαγές κράτος, τους γενναίους Τερτσέτη και Πολυζωίδη που «έπαιξαν τη ζωή τους», και βέβαια «εντελώς διαφορετικό να αγορεύεις σε δικαστήριο από το να αγορεύεις στο σανίδι…»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

• Μάριος Θεμιστικλέους, Γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο Γεύμα με την «Κ» : Επρεπε να κινηθούμε «καταδρομικά»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-6

•Η μετάλλαξη «Δ» απειλεί  την επιστροφή
στην κανονικότητα:Ως το πιο ύπουλο εμπόδιο επιστροφής στην κανονικότητα και για το «άνοιγμα» της Ε.Ε. ορθώνεται η εξαπλούμενη μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι στο τέλος Αυγούστου το 90% των νέων κρουσμάτων θα αφορά σε αυτή. Εκκλήσεις για καθολικό εμβολιασμό.

•Τσουχτερά πρόστιμα που διαγράφονται για κακοποίηση ζώων: Tα περιστατικά ωμής κακοποίησης αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων αυξάνονται με πολλές υποθέσεις, για τις οποίες σχηματίστηκαν δικογραφίες, να προκαλούν ανατριχίλα, ενώ αν και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, υπάρχει παραθυράκι ακύρωσής τους Μιλούν στην «Κ» εκπρόσωποι φορέων προστασίας ζώων, τονίζοντας πως «προκαλεί τρόμο ότι τέτοιοι άνθρωποι κυκλοφορούν ανάμεσά μας».

•Ολοι ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τα drones: Σε κούρσα για την αναχαίτιση των drones έχουν αποδυθεί οι ισχυρές, αμυντικά και οικονομικά, χώρες. Ενώ η τεχνολογία για συστήματα εντοπισμού τους γνωρίζει ακμή, το Ισραήλ κατάφερε να παρουσιάσει το πρώτο αξιόπιστο σύστημα κατάρριψης σμήνους μη επανδρωμένων αεροσκαφών με χρήση λέιζερ. Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει παρουσιάσει σύστημα αναχαίτισης βασισμένο σε μη εκρηκτικά αντίμετρα.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-7

• Ο συγγραφέας της βιογραφίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Χοσέ Μανουέλ Πουέρτας, μιλάει στην «Κ.

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή