Ποινικολόγοι «δικάζουν» τον Κολοκοτρώνη: Η δίκη του Γέρου του Μοριά «αναβιώνει» από νομικούς

Ποινικολόγοι «δικάζουν» τον Κολοκοτρώνη: Η δίκη του Γέρου του Μοριά «αναβιώνει» από νομικούς

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο θέατρο Aνεσις, δύο ημέρες της εβδομάδας μια ιδιότυπη, νεοσύστατη θεατρική ομάδα κάνει πρόβα. Στη σκηνή βρίσκονται πέντε άντρες. Κάποιοι φορούν κοστούμι, γραβάτα, οι περισσότεροι καλοσιδερωμένα πουκάμισα. Oχι, δεν είναι οι ενδυμασίες τους για το έργο – απλώς έχουν έρθει κατευθείαν από τις ενασχολήσεις τους. Δεν είναι οι μόνοι. Ολοι οι έχοντες υποκριτικό ρόλο στην παράσταση, άντρες και γυναίκες, είναι νομικοί – το «καστ» περιλαμβάνει από ασκούμενους δικηγόρους μέχρι τον πρόεδρο της Eνωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Ηλία Αναγνωστόπουλο. Το έργο; «Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», το οποίο θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο σε μία και μοναδική παράσταση τον Σεπτέμβριο – οι συντελεστές της μιλούν αποκλειστικά στην «Κ».

Η δίκη του Γέρου του Μοριά «αναβιώνει» από ομάδα νομικών που για την περίσταση γίνονται και ηθοποιοί. Τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο, μία μοναδική παράσταση αφιερωμένη στον αρχιστράτηγο της Εθνεγερσίας Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Οι συντελεστές της μιλούν στην «Κ» για τη γενέθλια πράξη της δικαιοσύνης στο νεοπαγές κράτος, τους γενναίους Τερτσέτη και Πολυζωίδη που «έπαιξαν τη ζωή τους», και βέβαια «εντελώς διαφορετικό να αγορεύεις σε δικαστήριο από το να αγορεύεις στο σανίδι…»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθο στην «Καθημερινή» της Κυριακής που κυκλοφορεί στις 27 Ιουνίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή