Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Γαστρονόμο Ιουλίου: Τι είναι το ελληνικό καλοκαίρι; Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-1

Μήπως η σιόρα Κατερίνα από την Κεφαλονιά που στήνει ένα μοναδικό γλέντι στο αρχοντικό της και μας μαγειρεύει κρεατόπιτες, βακαλαόπιτες, αστακομακαρονάδες και παστίτσιο με κατσίκι και μας τρατάρει γλυκές αμυγδαλόπιτες και μέσπολες (μούσμουλα) γλυκό κουταλιού;

Ένα χωράφι ηλίανθοι στη Δράμα ή οι μυρωδάτες λεβάντες στον κάμπο του Μεσημεριού, έξω από τη Θεσσαλονίκη…

Το ψάρι πλακί του Χριστόφορου Πέσκια.

Τα ζουμερά ροδάκινα με τη βελούδινη σάρκα και το ακαταμάχητο άρωμα που οι σεφ μας τα φτιάχνουν από μαρμελάδα μέχρι τουρσί και τα κάνουν φουρνιστά με κρέας.

Το ψάρεμα στα ανοιχτά της Νάξου.

Μια μάντρα χτισμένη στα ορεινά της Λήμνου, εκεί όπου παράγονται τα ΠΟΠ του μέλλοντός μας.

Ο καφενές του Πρέκα στην Αμοργό και η ταβέρνα της Μαρίνας στην Ύδρα.

Τα σχινοπαξίμαδα της Κιμώλου και τα τρυφερά, χλωρά τυριά των Κυκλάδων, γευστικά σουβενίρ των καλύτερων διακοπών της ζωής μας.

Η διονυσιακή εμπειρία του ούζου στην Λέσβο.

Οι φάβες της Ελλάδας θρεμμένες από τον κάματο του ανίσκιωτου μεσημεριού.

Οι 50 αγαπημένες μας αθηναϊκές ταβέρνες, θερινά καταφύγια όσων μένουν πίσω να φυλάνε Θερμοπύλες.

Οι ιδιαίτερες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού του Στέλιου Παρλιάρου.

Αυτός ο Γαστρονόμος γυρνάει την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη και συλλέγει 150+ εμπειρίες καλοκαιριού. Γεύσεις, φαγητά, ανθρώπους και τόπους που κρύβουν μέσα τους την ουσία του ελληνικού θέρους.

Κυκλοφορεί στις 11/7 με την Καθημερινή της Κυριακής

H Μαργαρίτα του «Master Chef» είναι ακόμα καλύτερη από κοντά. Στο περιοδικό «Κ», αυτήν την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-2

Μια αναπάντεχη καλλιτεχνική συνάντηση: Με αφορμή το Φεστιβάλ «You and AI – Η τεχνητή νοημοσύνη κι εσύ» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα και για τρεις εβδομάδες στο Πεδίον του Άρεως, βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, τη διευθύντρια Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση, την Εύη Καλογηροπούλου, την εικαστικό και σκηνοθέτρια που συμμετέχει στο Φεστιβάλ με την ταινία μικρού μήκους «Ανήκω σε μένα», και τον Γιώργο Μαζωνάκη, πρωταγωνιστή του φιλμ.  Η έκθεση στο Πεδίον του Άρεως και αυτή η απροσδόκητη σύμπραξη μας δίνουν την ευκαιρία να μιλήσουμε με τρεις πολύ διαφορετικές προσωπικότητες που τους ενώνει η αγωνία της τολμηρής δημιουργίας και η αναζήτηση της αλήθειας στην ανθρώπινη κατάσταση.

Από το να στεφθεί η πρώτη γυναίκα MasterChef στην Ελλάδα και να γράψει ιστορία ως η πιο αγαπητή παίκτρια ριάλιτι που πέρασε ποτέ από την ελληνική TV μέχρι να γίνει –άθελά της– ένα λαϊκό σύμβολο γυναικείας ενδυνάμωσης μέσα στον ανδροκρατούμενο χώρο της γαστρονομίας, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη δίνει μια απολαυστική, χορταστική συνέντευξη στο νέο τεύχος του «Κ».

Για την Ιαπωνία, οι Ολυμπιακοί του 2020/2021 οι οποίοι, εκτός απροόπτου, θα αρχίσουν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ήταν, πριν από τον κορωνοϊό, μια ευκαιρία να επαναλάβει, τρόπον τινά, τον θρίαμβο των αγώνων του 1964. Δυστυχώς η πανδημία έχει επηρεάσει δραματικά το αίσθημα των κατοίκων του Τόκιο. Ένα κατατοπιστικό ρεπορτάζ που μεταφέρει το μούδιασμα μιας ολόκληρης πόλης.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 11 Ιουλίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT