Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Περικοπή μισθού σε όσους αρνούνται την αξιολόγηση - Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Περικοπή μισθού σε όσους αρνούνται την αξιολόγηση – Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αρχής γενομένης από τη νέα σχολική χρονιά, θα είναι υποχρεωτική, αυτή η θεσμική αλλαγή που αποτελεί ζητούμενο δεκαετιών, δεδομένη πρακτική διεθνώς, που εφαρμόζεται στη συντριπτική πλειονότητα χωρών της Ε.Ε., θα προχωρήσει, ξεκαθαρίζει μιλώντας σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της στην «Κ» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μάλιστα, προσθέτει εμφατικά ότι για τους αρνητές της θα προβλέπονται και συνέπειες, όπως η μη μισθολογική εξέλιξη και η παρακράτηση μισθού έως και ενός μηνός, αλλά παράλληλα τα αποτελέσματά της θα συνδέονται με επιβράβευση μέσω μορίων είτε με επιμόρφωση. Για τα σημαντικά οφέλη της διαδικασίας –μαθητές, κοινωνία, τους ίδιους– θα ξεκινήσει κύκλος ενημέρωσης, σε πνεύμα συνεργασίας, των εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

• Έρχονται εμβολιασμοί σε ηλικίες 12-15 ετών: Το πράσινο φως από την Επιτροπή Εμβολιασμού αναμένει το Μαξίμου ώστε να προχωρήσει στην επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Επιπλέον αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση η ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που επί του παρόντος θα αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς.

• Αποκαλυπτικά έγγραφα για το πραξικόπημα που δεν έγινε: Έγγραφα από το Αρχείο Κωνσταντίνου Καραμανλή ρίχνουν φως στις ζυμώσεις της περιόδου 1975-1978 για την ανατροπή του τότε πρωθυπουργού – σχέδιο που προέβλεπε ακόμη και τη δολοφονία του. Οι βρετανικές υπηρεσίες είχαν εγκαταστήσει σύστημα καταγραφής των συνομιλιών του τέως βασιλιά στο Λονδίνο.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

• Το «Alert» των κατοίκων και οι ζωντανοί εφιάλτες: Τρία χρόνια μετά την εκατόμβη στο Μάτι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, πολλοί εγκαυματίες, ενώνουν δυνάμεις για να διαχειριστούν επώδυνες μνήμες καθώς οι εφιάλτες τους ξεπηδούν από παντού. Η πρωτοβουλία «Alert» μαζί με τον εθελοντισμό κτίζουν ένα τείχος ασφαλείας, ενημέρωσης διαχείρισης κινδύνων και εγρήγορσης. «Βάζουμε ένα λιθαράκι για τους επόμενους», λένε στην «Κ».

• Δάνεια 200 εκατ. για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης: Έτοιμες να χρηματοδοτήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα ενταχθούν στο Σχέδιο Ανάκαμψης είναι οι τράπεζες, εκτιμώντας ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν χορηγήσει δάνεια ύψους 200 εκατ. ευρώ. Ο ρυθμός των χορηγήσεων θα επιταχυνθεί από το 2022, για να φτάσουν τα 5 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2026. Ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι ισχυρός για τις επιχειρήσεις

• Αντίστροφη μέτρηση για τους πιο ιδιαίτερους Ολυμπιακούς Αγώνες: Οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με καθυστέρηση ενός έτους, ξεκινούν την προσεχή Παρασκευή, με την ευχή «να φύγεις και να γυρίσεις υγιής» να έχει αντικαταστήσει το «καλή επιτυχία» του παρελθόντος. Το μήνυμα είναι ένα και έρχεται μέσω της «Κ» διά στόματος του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα, Νακαγιάμα Γιασουνόρι: «Οι Αγώνες θα νικήσουν την πανδημία». 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
Φωτ. HIROKO MASUIKE/ THE NEW YORK TIMES

• Συνέντευξη στην «Κ» του Φαχρετίν Αλτούν,διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας:Ρεαλιστική η λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

• Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ – Συνέντευξη στην «Κ»: Πιθανή η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ.

• Ντέιβ Ντεπτιούλα, επικεφαλής του Ινστιτούτου Αεροδιαστημικών Μελετών Μίτσελ: Τα drones αλλάζουν καθοριστικά το σύγχρονο πεδίο μάχης.

• Κόμβος δικτύων οπτικών ινών η Ελλάδα: Λόγω της θέσης της, μπορεί να καταστεί σημαντικός κόμβος του παγκόσμιου δικτύου μεταφοράς δεδομένων, όπως δείχνουν οι επενδύσεις στην κατασκευή data centers αλλά και τα δίκτυα που αναπτύσσουν ελληνικές και ξένες εταιρείες στην περιοχή μας. Μιλούν στην «Κ» οι επικεφαλής της ΟTEGlobe και της ισπανικής Islalink, η οποία θα ποντίσει ένα καλώδιο οπτικών ινών από την Πρέβεζα στην Ιταλία.

• Ο ανθρωπολόγος που αγάπησε τα Ζωνιανά: Κορυφαίος ανθρωπολόγος, νεοελληνιστής, πολυγραφότατος, ακαδημαϊκός παγκόσμιας εμβέλειας ο Μάικλ Χέρτσφελντ, έγινε Μιχάλης από αγάπη για τη χώρα μας, με «ειδίκευση» στα κρητικά ήθη κι έθιμα, στην ντοπιολαλιά, μελετητής των Ζωνιανών και θαυμαστής του «αφτιασίδωτου» χαρακτήρα των κατοίκων. Μιλάει στο Γεύμα με την «Κ» για τις βεντέτες, τον «σασμό», τις γέφυρες αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας. Παίζει μπουζούκι, δηλώνει αριστερός με μεγάλη εκτίμηση στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

• Διαμάχη Εκκλησίας με τον Δήμο Βούλας: Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης βρίσκεται η Εκκλησία με τον Δήμο Βούλας. Αιτία, μια έκταση 190 στρεμμάτων πρασίνου, τα οποία η Εκκλησία θέλει να παραχωρήσει σε ιδιώτες με μακροχρόνια μίσθωση.

• Ανοδος βάσεων πολλών ταχυτήτων

• Οι θερμικές νησίδες των πόλεων και οι ακόμα πιο ζεστές νύχτες

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή