Τόρτα ή κροστάτα αποκαλούν οι Ιταλοί τις τάρτες τους που είναι από τις πιο νόστιμες του κόσμου. Μεγάλη παράδοση φυσικά έχουν και στα μπισκότα. Στις Γλυκές Αλχημείες ο Στέλιος Παρλιάρος εξερευνά τις δύο αυτές κατηγορίες γλυκών και μας δίνει τις καλύτερες αυθεντικές ιταλιάνικες ρετσέτες. Θα μάθουμε να φτιάχνουμε από crostata al gelo di melone, μια ασυνήθιστη τάρτα γεμιστή με ζελέ από καρπούζι, μέχρι torta della nonna, την απίθανη ιταλική τάρτα με κρέμα και κουκουνάρι. Και από ναπολιτάνικα μπισκότα αμυγδάλου quaresimali, μέχρι μπισκότι με αμαρένα. Είναι όλα εύκολα, δημοφιλή, εκπληκτικά νόστιμα και αρωματικά και ιδανικά για να μασουλήσουμε στην παραλία, να βουτήξουμε στον καφέ μας ή να κεράσουμε τους φίλους.
Στις Γλυκές Αλχημείες που κυκλοφορούν στις 8 Αυγούστου με την «Καθημερινή» της Κυριακής