Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γλυκές Αλχημείες», «Disney Romano Scarpa», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γλυκές Αλχημείες», «Disney Romano Scarpa», «Κ»

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις «Γλυκές Αλχημείες»: Καλοκαίρι στο Αμάλφι!

Ένα τεύχος γνωριμίας με τη σπουδαία ζαχαροπλαστική του ιταλικού Νότου, από τη Νάπολη μέχρι τη Σικελία. Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γλυκές Αλχημείες», «Disney Romano Scarpa», «Κ»-1

Στις αυγουστιάτικες «Γλυκές Αλχημείες» βρέχουμε τα πόδια μας στις ακτές του Κάπρι, περπατάμε στα φασαριόζικα στενά της Νάπολης και φτάνουμε μέχρι τη Σικελία σε ένα ταξίδι γνωριμίας με τη σπουδαία ζαχαροπλαστική του ιταλικού νότου. Το απόσταγμα των εμπειριών μας είναι 35 μοναδικές συνταγές τις οποίες φτιάχνουν για εμάς ο Στέλιος Παρλιάρος και η ομάδα του.
 
Εκεί όπου η υψηλή τέχνη του τζελάτο βρίσκει το απόγειο της και η γρανίτα δοξάζεται ως το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο, βρίσκουμε πολλά παγωμένα γλυκά που συνδυάζουν γεύση, χάρη και φινέτσα. Τα «ξεσηκώνουμε» και μαθαίνουμε να τα φτιάχνουμε σπίτι μας και έτσι θα έχουμε να κερνάμε σπιτικό τζελάτο πικρής σοκολάτας, γρανίτας καφέ και παγωμένη μπόμπα «ταρτούφο».
 
Δοκιμάζουμε τα εμβληματικά γλυκά της Νάπολης και της Καμπανίας, από την περίφημη παστιέρα ναπολιτάνα -μία διάσημη γλυκιά τάρτα με ρικότα και σιτάρι-, μέχρι το σοκολατένιο αμυγδαλοκέικ καπρέζε και τα zeppole di San Giuseppe, που είναι ντόνατ γεμιστά με κρέμα.
 
Εξερευνούμε τη μεγάλη ποικιλία μπισκότων των Ιταλών, ιδανικά για να μασουλήσουμε στην παραλία, να βουτήξουμε στον καφέ ή να απολαύσουμε στο πρωινό μας. 
 
Ανακαλύπτουμε τις απίθανες ιταλικές τάρτες, που οι γείτονές μας πότε ονομάζουν crostata πότε torta. Συνταγές με τολμηρούς και πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών. Άλλες γεμιστές με μήλα και άλλες με ζελέ καρπούζι! Βασίλισσα όλων, η torta della nonna, με λεμόνι και κουκουνάρια. 
 
Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε σπιτική ρικότα και λικέρ λιμοντσέλο, για να γεμίσει το σπίτι μας αρώματα και γεύσεις Ιταλίας.
 
Κι επειδή η ιταλική ζαχαροπλαστική είναι πάντα πηγή έμπνευσης, πειραματιζόμαστε με κλασικές συνταγές και τις δοκιμάζουμε σε νέες εκδοχές που συναγωνίζονται τις πρωτότυπες σε νοστιμιά. Εγγυάται για αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος, ο οποίος μας προτείνει καπρέζε με γερμάδες, μους ρικότα με άγρια σύκα και πειραγμένο τιραμισού.
 
Κυκλοφορεί στις 8 Αυγούστου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Disney Romano Scarpa κάθε Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γλυκές Αλχημείες», «Disney Romano Scarpa», «Κ»-2

Επιστρέφουν στην «Καθημερινή» οι αγαπημένοι ήρωες της Disney και οι Μεγάλες Ιστορίες του θρυλικού Ρομάνο Σκάρπα. 

«Η πυξίδα του Χαν», μη χάσετε τον 4ο τόμο αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

Ο κορυφαίος Ιταλός δημιουργός που είναι ο «πατέρας» αγαπημένων χαρακτήρων, όπως της Τζένυ, του Γεδεών Μακ Ντακ, του Ατομίνο Μπιπ Μπιπ και πολλών ακόμη, υπογράφει τις Μεγάλες Ιστορίες της Disney στην «Καθημερινή». 

Κυκλοφορεί στις 8 Αυγούστου με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Οι μικροί «ολυμπιακοί» της γειτονιάς  – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γλυκές Αλχημείες», «Disney Romano Scarpa», «Κ»-3

Οι μεταναστευτικές κοινότητες της Αθήνας έχουν τα δικά τους αγαπημένα αθλήματα. Τους συναντήσαμε σε αλάνες, πάρκα και γηπεδάκια της μεγάλης πόλης, στο απόγειο του ελληνικού καλοκαιριού και εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων. Μιλήσαμε για το σπορ που έμαθαν να αγαπούν· οι επιρροές της κοινότητας και η αθλητική παράδοση των χωρών καταγωγής τους ήταν εμφανείς. Όπως και τα κίνητρα της συμμετοχής τους στο παιχνίδι, τα διαχρονικά θέλγητρα του αθλητισμού: η ψυχική εκτόνωση, η δωρεάν, ελεύθερη ψυχαγωγία.

Με αφορμή το θλιβερό φόντο της επικαιρότητας προσπαθούμε να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ που αποκαλύπτουν μια πολύ ζοφερή πραγματικότητα για τα μεσογειακά δάση. Διαβάστε τη συζήτηση περί τουρισμού με έναν κατ’εξοχήν ειδικό του χώρου, τον πολυβραβευμένο Αμερικανό δημοσιογράφο Πίτερ Γκρίνμπεργκ, ο οποίος πέρασε δέκα χορταστικές μέρες στην Ελλάδα. Κι ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες φτάνουν στο τέλος τους αναρωτιόμαστε ποιος αποφασίζει τι πρέπει να φοράει ένας πρωταθλητής. Οι σεξιστικοί ενδυματολογικοί κανόνες υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στα αθλήματα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα οι γυναίκες επιχειρούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Ταξιδέψτε μαζί μας στην Κέρκυρα να περπατήσουμε στα χνάρια του Corfu Design Route που φέρνει κοντά δέκα δημιουργούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί, των οποίων η ματιά και οι πορείες μαρτυρούν ότι όντως κάτι γίνεται σε αυτόν τον γοητευτικό τόπο με την πλούσια ιστορία από την εποχή της αρχαιότητας. Και ανακαλύψτε αποστάγματα με βαθιά αρώματα και πολυπλοκότητα, φρούτα, εκλεπτυσμένες τεχνικές – τα νέα ποτά της μόδας τα έχουν όλα: εκτός από αλκοόλ.

Κυκλοφορούν στις 8 Αυγούστου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή