Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Η Ελλάδα που καίγεται, η Ελλάδα που επιμένει-Δοκιμασία χωρίς τέλος από τις φωτιές–Τα υποδείγματα αυτοθυσίας: Η χώρα ζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ιστορία της. Η δύναμη του πυρός ξεπέρασε τις αντοχές του κράτους. Η έκταση του φαινομένου δείχνει ότι δεν πρόκειται για εφήμερη απειλή. Ακόμη κι όταν σβήσουν οι τελευταίες εστίες, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ανακουφισμένος. Είναι βέβαιο ότι ο εφιάλτης θα επιστρέψει. Ολα δείχνουν ότι αυτά τα φαινόμενα θα είναι η αποτρόπαιη ρουτίνα της κλιματικής κρίσης. Μέσα σε αυτό τον ζόφο –μέσα στην απόγνωση για τις απώλειες και τον προβληματισμό για τις «τρύπες» στο σύστημα της πολιτικής προστασίας– λάμπουν τα υποδείγματα σθένους και αυτοθυσίας. Λάμπουν οι άνθρωποι που είτε φορούν τη στολή του πυροσβέστη, είτε έσπευσαν ως μέλη εθελοντικών ομάδων, είτε συνέδραμαν αυθόρμητα ως πολίτες – συνιστούν το ηθικό έρεισμα της κοινωνίας σε αυτές τις δύσκολες ώρες.Τώρα προέχει να σωθεί ό,τι σώζεται. Από την επομένη της καταστροφής, η χώρα πρέπει να βρει το κουράγιο και την ευφυΐα να ξαναχτίσει τις άμυνές της.

•«Νόμιζα ότι εδώ τελειώνουν όλα». Εθελοντές δασοπυροσβέστες μιλούν στην «Κ» για την άνιση μάχη με τις φλόγες.

•Το χρονικό της καταστροφής.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

•Προληπτικές εκκενώσεις πόρτα πόρτα με προτεραιότητα τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.

•Τα «επικίνδυνα» πεύκα και η αλλαγή του μοντέλου των αναδασώσεων.

•H σκληρή δοκιμασία για το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

•Ο δύσκολος Αύγουστος και η επόμενη ημέρα. Πολιτικό «καύσωνα» διαρκείας προκαλούν οι πυρκαγιές.

•ΓΡΑΦΟΥΝ- ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ «Κ»: Αμάντα Μιχαλοπούλου, συγγραφέας. Μαρκ Πάρινγκτον, ανώτατος ερευνητής της Υπηρεσίας ατμοσφαιρικής παρακολούθησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus. Μάικλ Ομπερστάινερ,διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Αλλαγής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Μανώλης Πλειώνης, πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Θεοδώρα Αντωνακάκη, διευθύντρια του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της Τράπεζας της Ελλάδος. Μιχαήλ Γ. Ιακωβίδης, κατέχει την έδρα Sir Donald Gordon Chair Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο London Business School. Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Κώστας Συνολάκης, καθηγητής Φυσικών Καταστροφών και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

• Εμβολιασμοί, παραθεριστές και…πανηγύρια θα κρίνουν την επιδημιολογική εικόνα μετά το Δεκαπενταύγουστο. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

• «Σαν να είδα τον θάνατο δύο φορές». Μιλάει στην «Κ» ο μητροπολίτης Κύριλλος, θύμα του βιτριολιστή ιερέα, για τους αρνητές πιστούς, τους «γενίτσαρους» και το μένος των αντιεμβολιαστών. 

•Η Ελλάδα με προίκισε με την«ιδέα». Η «διεθνής» σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου, που ντύνει διάσημες γυναίκες μιλάει στην «Κ».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

•ΕΝΦΙΑ, τα τρία σενάρια για τη μείωση. 

• Συναγερμός στον ΕΦΚΑ ενόψει κύματος αιτήσεων συνταξιοδότησης. 

• Μάστιγα οι  επιθέσεις χάκερ για λύτρα. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-6

•Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυλαία με την πιο μεγάλη ώρα για την εθνική ομάδα του πόλο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή