Για όλα φταίει το πεύκο; – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»

Για όλα φταίει το πεύκο; – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε φορά την επομένη καταστροφικών πυρκαγιών η συζήτηση επιστρέφει διαρκώς στο ίδιο θέμα: μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε τα πευκοδάση μας με άλλα είδη; Το σημείο μηδέν της άτυπης εκστρατείας δαιμονοποίησης των πεύκων στην Ελλάδα θεωρείται η φωτιά στο Μάτι. Χαρακτηρίστηκαν ως «δέντρα-δολοφόνοι», ένας βασικός λόγος που αυτή η δραματική φωτιά εξελίχθηκε τόσο άσχημα. Η δαιμονοποίηση του πεύκου οφείλεται σε μια σειρά από λόγους που εκ πρώτης όψεως έχουν βάση. Αλλά τι ισχύει στην πραγματικότητα; Και γιατί είμαστε τόσο διστακτικοί να εμπλουτίσουμε τις αναδασώσεις μας με άλλα, περισσότερο βραδυφλεγή είδη;

Οι αγώνες του Τόκιο θα μείνουν στην Ιστορία ως η διοργάνωση της πανδημίας αλλά και για όλες τις απροσδόκητες ιστορίες που γέννησαν. Και αυτές σας παρουσιάζουμε στο πλούσιο αφιέρωμα αυτής της εβδομάδας.

Τα φωτάκια ανάβουν και κόσμος στέκεται κάτω από τον πλατάνι της πλατείας, κοιτώντας τον χάρτη για να διαλέξει ποιο δρώμενο θα παρακολουθήσει πρώτα: ζήσαμε από κοντά τις Γιορτές Ρόκκας, ένα χειροποίητο, καλλιτεχνικό φεστιβάλ δυτικά των Χανίων που κάθε χρόνο έχει να διηγηθεί και μια καινούργια ιστορία. 

Διαβάστε, επίσης, μια (πραγματικά) διαφορετική συνέντευξη του Ουκρανού πιανίστα Λιουμπιμίρ Μέλνικ ο οποίος ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην Αθήνα το δικής του εμπνεύσεως μουσικό σύμπαν της Αδιάλειπτης Μουσικής.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή