Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα

Η κρίση ήρθε για να μείνει-Κορυφαίοι ειδικοί εξηγούν γιατί πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα ακραία φαινόμενα. Μιλούν στην «Κ» κορυφαίοι επιστήμονες

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρίση ήρθε για να μείνει-Κορυφαίοι ειδικοί εξηγούν γιατί πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα ακραία φαινόμενα: Τα εφιαλτικά σενάρια περί την κλιματική εκτροπή αποτυπώνονται πλέον δραματικά με επιταχυνόμενη ισχύ, καθιστώντας το καλοκαίρι του 2021 ως παγκόσμια καμπή ύστατης προειδοποίησης, σύμφωνα και με την έκθεση-σοκ του ΟΗΕ, που θέτει προ κοσμογονικών ευθυνών τους πάντες. Τα ακραία φαινόμενα επελαύνουν και «ήρθαν για να μείνουν» τονίζουν στην «Κ» κορυφαίοι επιστήμονες, κλονίζοντας, όπως εξηγούν, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς προϋπολογισμούς.

Στα καθ’ ημάς: «Οι εξελίξεις μάς ξεπέρασαν», «οι Αττικάνθρωποι του μέλλοντος θα αναβάλλουν συχνά τις δουλειές τους για ημέρες» ολόκληρες περιοχές θα γίνουν έρμαια του υδράργυρου, με την ερημοποίηση να επικρέμαται και με τη χρόνια σωρευμένη «εύφλεκτη ύλη» να οδηγεί, όπως ανακοινώθηκε, σε ταχεία αναδόμηση του μοντέλου πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών. Πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα έγιναν στάχτη στην Ελλάδα, τις μαύρες μέρες του Αυγούστου, με τις χθεσινές αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου να ερμηνεύονται ως προάγγελος ανασχηματισμού.

•Πρωτοφανής η διεθνής βοήθεια στα πύρινα μέτωπα

•Ο απολογισμός της καταστροφής 

•Στη Β. Εύβοια υπήρχε κάποτε δάσος… 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα-1

•Αγώνας δρόμου για άμεση αποζημίωση των πυροπλήκτων 

• Γράφουν-μιλούν στην «Κ»: Χρήστος Ζερεφός, Γιόχαν Γκολντάμερ, Χρήστος Στυλιανίδης, Γιώργος Πρεβελάκης, Στέλιος Καβαδίας, Δημήτρης Βαγιανός, Μιχαήλ Γ. Ιακωβίδης, Δημήτρης Λινός.

• Νέο τοπίο στο ασφαλιστικό για τους νεοεισερχομένους: Με το άνοιγμα της Βουλής, στις 23 Αυγούστου, θα έρθει προς ψήφιση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προβλέπει ένταξη στο νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) όλων των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, από 1/1/22, διαμορφώνοντας νέο τοπίο στο ασφαλιστικό.

•Ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα: Αντιμέτωπα με ανατιμήσεις σε δεκάδες προϊόντα, από το φυσικό αέριο έως τα τρόφιμα και από τα αυτοκίνητα έως τις λευκές συσκευές, βρίσκονται πλέον και τα ελληνικά νοικοκυριά, εξαιτίας της διαταραχής της εφοδιαστικής αλυσίδας, που μεταφράζεται σε αύξηση τιμών πρώτων υλών και μεταφορικού κόστους.

• Η μάχη των γιατρών στα νοσοκομεία (και) με του δύσπιστους: Πρόσθετη μάχη δίνουν στα νοσοκομεία γιατροί, προσπαθώντας να πείσουν «δύσπιστους» ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς ορισμένοι «διυλίζουν τη νοσηλεία τους υπό το πρίσμα της συνωμοσίας». Εν τω μεταξύ, γονείς και παιδιά που κάνουν διακοπές σπεύδουν να εμβολιαστούν στα κέντρα των νησιών ενόψει της επιστροφής και του ανοίγματος των σχολείων.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα-2

•Στο 81% του 2019 ο τουρισμός: Στο 81% των διεθνών αφίξεων του 2019 κινείται μέχρι στιγμής ο Αύγουστος, έπειτα από έναν ικανοποιητικό Ιούλιο. Ιδιαίτερα αυξημένος είναι και ο εσωτερικός τουρισμός, με την επιβατική κίνηση της ακτοπλοΐας να έχει αγγίξει, και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπεράσει, τα επίπεδα του 2019. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι ο στόχος για ανάκτηση του 50% των ταξιδιωτικών εισπράξεων του 2019 θα επιτευχθεί.

• Η καλή υγεία χτίζεται από το δημοτικό.

• Αντριου Κουόμο, από πρώην ήρωας, ένας πολιτικός ελεύθερης πτώσης. Παρενοχλήσεις γαρ…\

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα-3

•«Επέλαβε γαρ και ταύτα η φλοξ». Η πρώτη μεγάλη εκκένωση πόλης, έγινε στην αρχαία Αθήνα λόγω Ξέρξη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή