«Οικογενειακές Υποθέσεις» με τον αγαπημένο σας Νίρο Γουόλφ

«Οικογενειακές Υποθέσεις» με τον αγαπημένο σας Νίρο Γουόλφ

ΒΙΠΕΡ αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Νίρο Γουόλφ δεν άρεσε ν’ ανακατεύεται σε ζητήματα οικογενειακά. Προτιμούσε, όπως έλεγε, τις «καθαρές περιπτώσεις». Ένα πτώμα δηλαδή, μερικά ίχνη -ή καθόλου ίχνη…-, μερικές ενδείξεις και πολύ μυστήριο. Στην υπόθεση όμως που ήθελε να του αναθέσει ο Ότις Τζάρελ, δεν υπήρχε φόνος. Ήταν μια υπόθεση καθαρά «οικογενειακή». Γι’ αυτό και ο Νίρο Γουόλφ δεν ήθελε να την αναλάβει. Ο Άρτσι όμως, ο βοηθός του, επέμενε. Και ξαφνικά ήρθε και ο φόνος. Κι όχι ένας, αλλά περισσότεροι…

O Ρεξ Στάουτ είναι ο δημιουργός του Νίρο Γουόλφ, ενός ντετέκτιβ-λάτρη της καλής κουζίνας, του savoir vivre και των ακριβών λουλουδιών, που με τη βοήθεια του συνεργάτη του Άρτσι Γκούντγουιν, λύνει τα αινίγματα χωρίς να βγαίνει από το διαμέρισμά του. Ο Στάουτ έγραψε εβδομήντα δύο μυθιστορήματα με ήρωες το δίδυμο Γουόλφ και Γκούντγουιν.

Στο 31ο Διεθνές Συνέδριο Μυστηρίου το 2000, η σειρά βιβλίων του Νίρο Γουόλφ ήταν υποψήφια για το βραβείο Best Mystery Series of the Century (απονεμήθηκε, τελικά, στη σειρά του Πουαρώ), και ο Ρεξ Στάουτ, μαζί με τους Ρέιμοντ Τσάντλερ, Αγκάθα Κρίστι, Ντάσιελ Χάμετ και Ντόροθι Σέγιερς, υποψήφιος για τη διάκριση Best Mystery Writer of the Century (απονεμήθηκε στην Αγκάθα Κρίστι).

Κυκλοφορεί στις 22 Αυγούστου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή