Αφιέρωμα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και στα οχήματα μηδενικών ρύπων

Αφιέρωμα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και στα οχήματα μηδενικών ρύπων

4 ΤΡΟΧΟΙ αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Ταρζάν», στα Φουρνά Ευρυτανίας, είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις και από τις πιο διάσημες του WRC. Βρεθήκαμε λοιπόν στην περίφημη Ε.Δ. με την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E των 294 ίππων στην έκδοση Extended Range.

Όσες εμπορικές διακρίσεις και αν αναφέρεις για τις δύο πρώτες γενιές του Nissan Qashqai, πάντα νιώθεις ότι έχεις ξεχάσει κάποιες. Με την αφορμή της άφιξης της τρίτης γενιάς του δημοφιλούς crossover, ταξιδεύουμε στην Αμοργό γνωρίζοντας το νέο μοντέλο μέσα από τον ιδιαίτερο κυκλαδίτικο προορισμό.

Το υδρογόνο φιγουράριζε πριν από μερικά χρόνια ως η τελική λύση για τα οχήματα μηδενικών ρύπων, καθώς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την εμβέλεια που εξασφάλιζαν τότε, προσφέρονταν μόνο για διαδρομές μέσα στα όρια της πόλης. Παρ’ όλα αυτά, τελευταία υπάρχει μια κινητικότητα που φανερώνει πως το υδρογόνο διεκδικεί το μερίδιό του στις αυριανές μετακινήσεις.

Με την αυτοκινητοβιομηχανία να στρέφεται στη λύση των plug-in υβριδικών συστημάτων, υποκαθιστώντας ουσιαστικά τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, το ερώτημα που τίθεται είναι αν η νέα τεχνολογία μπορεί να επιτύχει εξίσου χαμηλές επιδόσεις στον τομέα της κατανάλωσης. Το διαπιστώνουμε μέσα από μια ειδική δοκιμή, σε συνεργασία με το ΑΠΘ.

 

Κυκλοφορεί στις 5 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή