Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου: Πρόσκληση σε Κυριακάτικο τραπέζι

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου: Πρόσκληση σε Κυριακάτικο τραπέζι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάντα να ανταμώνουμε! Αυτή την ευχή είχαμε στο μυαλό μας για να γιορτάσουμε την έναρξη του φθινοπώρου, να ξορκίσουμε τα κακώς κείμενα του φετινού καλοκαιριού και να καλύψουμε τον χαμένο μοναχικό χρόνο. Η αφορμή, ένα κυριακάτικο τραπέζι. 

Στρώσαμε το τραπέζι στη βεράντα, ποτίσαμε τα φυτά μας και γύρω από απίθανα εποχικά πιάτα που ετοίμασε η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, κάνουμε τα σχέδια της νέας σεζόν, μοιραζόμαστε τα  νέα του καλοκαιριού, μαζί με εξομολογήσεις, καβγάδες, γέλια και αναμνήσεις. Λιχούδικοι μεζέδες που καλύπτουν όλα τα γούστα, από φρεσκομαριναρισμένο γαύρο με σταφύλια μέχρι τυροκαυτερές και πιπεριές σαγανάκι με λουκάνικα. Μια απίθανη γλυκοπικάντικη τάρτα – πασπαρτού με φρέσκα σύκα και κατσικίσιο τυρί και μια δροσερή, ελαφριά σαλάτα με πρασινάδες και ωμά κολοκυθάκια.  

Δεν ξεχνάμε να παγώσουμε και μια καλή τσικουδιά ή Ρετσίνα ή ένα ξηρό αφρώδες για να τα συνοδεύσουμε. Τα περισσότερα ετοιμάζουμε την προηγούμενη μέρα, ώστε να γλιτώσουμε χρόνο και να αφήσουμε την Κυριακή για να φτιάξουμε τον θεσπέσιο μουσακά: ψητές μελιτζάνες, μελωμένες φουρνιστές ντομάτες, κόκκινη σάλτσα με κιμά από αρνάκι και μοσχάρι, στακοβούτυρο, καπνιστή μελιτζάνα στη βουτυράτη μπεσαμέλ είναι μόνο κάποιες από τις νοστιμιές που τον συνθέτουν. Πάντα να ανταμώνουμε λοιπόν γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι. 

Στο «Γαστρονόμο» την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή