Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

* Απάτες και μηνύσεις στον πόλεμο των εμβολίων

Η πανδημία του κορωνοϊού εξέθρεψε και το «δαιμόνιο» κάθε λογής απατεώνων, οι οποίοι βρήκαν στο ιντερνετικό σύμπαν χρυσοτόκο γη αντιεμβολιαστών, προθύμων να καταβάλουν 200-250 δολάρια για την απόκτηση πλαστού πιστοποιητικού. Η Ελλάδα είναι μία από τις πολλές χώρες όπου ομάδες e-παραχαρακτών, οι οποίοι αυτοπροβάλλονται ως «δόκτορες», άπλωσαν τα διαδικτυακά τους δίχτυα, διαφημίζοντας «άκρες» συνεργατών στο σύστημα υγείας που θα πιστοποιήσουν το χαρτί-διαβατήριο δικαιωμάτων των ενδιαφερόμενων αρνητών. Το κουβάρι που ξετυλίγεται στη χώρα μας φέρνει στο φως πολλές εστίες ανά την επικράτεια με παράνομα εκδοτήρια πιστοποιητικών, ενώ παράλληλα αρνητές που συνέπηξαν συμμαχίες, έχτισαν μέσω δικηγόρων τους βιομηχανία μηνύσεων κατά γιατρών και νοσηλευτών, υποστηρίζοντας ότι συγγενείς τους δεν έπασχαν από την COVID-19, πως τους χορηγήθηκαν «απαγορευμένα» φάρμακα, αιτούμενοι δικαστικώς εκταφή νεκρών ώστε να λάμψει η αλήθεια τους.

* Στηρίζουμε τον εμβολιασμό ως ηθική υποχρέωση

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Στη συμπλήρωση είκοσι ετών από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, που συγκλόνισε την ανθρωπότητα και σε σημαντικό βαθμό άλλαξε τη ζωή όλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μιλάει στην «Κ», με αφορμή την ανοικοδόμηση του νέου ναού του Αγίου Νικολάου, ο οποίος έρχεται σαν μια αναγέννηση ελπίδας, στα ερείπια του μικρού κτίσματος του ναού που βρισκόταν δίπλα στους Δίδυμους Πύργους και καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος την Παρασκευή τέλεσε μνημόσυνο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζει την ξεχωριστή σημασία που έχει για όλους τους Αμερικανούς αλλά και για την ανθρωπότητα γενικότερα, το γεγονός ότι ένας εμβληματικός ελληνορθόδοξος ναός θα στέκεται στο Σημείο Μηδέν «ως το μοναδικό σύμβολο θρησκευτικής πίστης σε αυτό το ιερό έδαφος».Μιλάει ακόμη για την ανάγκη του εμβολιασμού ως ηθική υποχρέωση για να προστασία όλων ενώ σημειώνει πως στο πρόσωπο του Προέδρου Μπάιντεν ο ελληνισμός βρίσκει έναν φίλο.

*Δοκιμάζονται οι αντοχές των νησιών

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

Κάθε καλοκαίρι οι αντοχές των υποδομών στα νησιά του Αιγαίου δοκιμάζονται, καθώς ο τουρισμός αυξάνεται συνεχώς ξεπερνώντας τα όρια της φέρουσας δυναμικότητάς τους. Το κυκλοφοριακό, η έλλειψη θέσεων πάρκινγκ, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, οι ουρές στις ταβέρνες, θέματα καθαριότητας, λυμάτων και αποκομιδής σκουπιδιών είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορούν να γίνουν μπούμερανγκ για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

*Τι ζήτησαν στην Εύβοια από τον Σταύρο Μπένο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

Κοντά στις έξι ώρες κράτησε η πρώτη συνάντηση του Σταύρου Μπένου και των κατοίκων της Εύβοιας στο ασφυκτικά γεμάτο δημοτικό σχολείο της Λίμνης .Εκείνοι ,με το άγχος των φθινοπωρινών βροχών του μίλησαν για τα αποκαϊδια που άφησε η πυρκαγιά του Αυγούστου. Εκείνος τους υποσχέθηκε -φέρνοντας ως παράδειγμα την Καλαμάτα- πως όλοι μαζί θα αναμορφώσουν την περιοχή με σχέδιο και με πλήρη διασφάλιση πόρων από το ΕΣΠΑ .

* Διευρύνεται η ψαλίδα θανάτων-γεννήσεων

Επιτάχυνση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης καταγράφηκε την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, «μία ραγδαία γηράσκουσα χώρα», με τους ειδικούς να τονίζουν ότι το δημογραφικό πρέπει να αντιμετωπιστεί «εδώ και τώρα». Ενδεικτικά, το 2020 οι θάνατοι ήταν 132.000, οι γεννήσεις 85.000, ενώ το 22% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών. 

* Παράθυρο ελευθερίας μέσω βιντεοκλήσης

«Η βιντεοκλήση μας ανοίγει ένα παράθυρο ελευθερίας». Κρατούμενοι των φυλακών Γρεβενών μιλούν στην «Κ» για το e-επισκεπτήριο, ένα θεσμό που εφαρμόστηκε αρχικά εκεί και επεκτάθηκε, λόγω πανδημίας, και στα άλλα σωφρονιστικά καταστήματα. «Βλέπω τους γονείς μου μέσω Skype, μιλάμε, χαίρεται η καρδιά μου. Η μάνα μου κάθε φορά μου ζητάει να σηκωθώ όρθιος να δει αν αδυνάτισα». Άλλος έγκλειστος: «Να προσέχεις τα παιδιά, σ’ αγαπάω».

* Οι νέοι θα σώσουν τον πλανήτη μας

Το “κλικ” έγινε από την περιπέτεια υγείας ενός φίλους του. Ο υπέρβαρος και μανιώδης καπνιστής έγινε υπεραθλητής, ακάματος δρομέας και εξερευνητής. Στο “Γεύμα με την “Κ” ο Μάριος Γιαννάκου που πήρε στην πλάτη του ένα κορίτσι με κινητικά προβλήματα και το ανέβασε στην κορυφή του Ολύμπου, για να εκπληρώσει το όνειρό της .

* Κατοικίδια, μια συντροφιά στα δύσκολα

Εκτίναξη της αγοράς ή υιοθεσίας κατοικίδιων ζώων, πρωτίστως σκύλων, καταγράφηκε τα δύο τελευταία χρόνια και οι εμπλεκόμενοι το αποδίδουν ως «απάντηση» στον ζόφο της πανδημίας και στη μείωση των κοινωνικών επαφών. Εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων φοβούνται μην εμφανισθούν φαινόμενα εγκατάλειψης με την (όποια) επιστροφή στην κανονικότητα, μιλώντας και για το νέο νομικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς και τις υποχρεώσεις των κατόχων τους.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή