Η φύση μάς καλεί – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η φύση μάς καλεί – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα «Ταξίδια» υποδέχονται το φθινόπωρο αυτή την Κυριακή με ένα πλούσιο τεύχος αφιερωμένο στη φύση. Τη φύση που μας αναζωογονεί και μας γαληνεύει, τη φύση που μας παρακινεί για δράση, τη φύση που θέλουμε να απολαμβάνουμε κάθε εποχή του χρόνου. Με προτάσεις για εξορμήσεις ανά την Ελλάδα αλλά και με ένα ειδικό αφιέρωμα σε 10 επιλεγμένες πεζοπορικές διαδρομές για αρχάριους και πιο έμπειρους περιπατητές, στην Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. 

Ταξιδεύουμε στο Πήλιο και ζούμε την περιπέτεια. Με ορμητήριο τα όμορφα χωριά του με τα αρχοντικά και τους ατμοσφαιρικούς ξενώνες επιδιδόμαστε σε ορεινές δραστηριότητες: canyoning και river trekking, rappel, ηλεκτρικό ποδήλατο και ιππασία σε μια απόδραση γεμάτη προκλήσεις για μικρούς και μεγάλους. 

Επόμενη στάση, τα Τζουμερκοχώρια της Άρτας. Εξερευνούμε την ανέγγιχτη φύση στα Αθαμανικά Όρη, σε ένα οδοιπορικό γεμάτο νερό, πλατάνια και έλατα. Από το Βουργαρέλι στα Θεοδώριανα και το οροπέδιο της Κωστηλάτας ως τον Καταρράκτη, τη νεροτριβή της Άγναντας και τους Μελισσουργούς, σχεδιάζουμε ένα συναρπαστικό σαββατοκύριακο. 

Ανεβαίνουμε στον Όλυμπο και στις τρεις ψηλότερες κορυφές του σε μία μέρα. Ο κόσμος είναι αλλιώς όταν τον αντικρίζεις από τον Μύτικα, το Στεφάνι, το Σκολιό. 

Από το καλάθι στο πιάτο: Η τροφοσυλλογή είναι ένας εναλλακτικός τρόπος γνωριμίας με την ελληνική ύπαιθρο, που αποκαλύπτει γαστρονομικούς θησαυρούς και μια διαφορετική οπτική του τόπου. Μαζεύουμε άγρια χόρτα και σαλιγκάρια στα Χανιά, βρώσιμα μανιτάρια στο Πήλιο, βατόμουρα και μύρτιλλα στην Ήπειρο. Και στρώνουμε τραπέζι! 

Θέλουμε όμως και λίγο νησί ακόμα… Ανακαλύπτουμε την Ύδρα της αρχιτεκτονικής, της τέχνης και της ιστορίας και κάνουμε τις τελευταίες βουτιές της σεζόν, λίγο πριν φθινοπωριάσει για τα καλά. 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή