Αυτή την Κυριακή στα Ταξίδια Οκτωβρίου: Το Πήλιο της περιπέτειας

Αυτή την Κυριακή στα Ταξίδια Οκτωβρίου: Το Πήλιο της περιπέτειας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χωριά του είναι τόσο ατμοσφαιρικά που συχνά μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Κι όμως το Βουνό των Κενταύρων έχει πολλά περισσότερα να δώσει. Με διάθεση να πάρουμε μικρά, νέα ρίσκα, βιώνουμε για πρώτη φορά την εμπειρία του canyoning (διάσχιση φαραγγιού) στον Κισσό του ανατολικού Πηλίου. Φοράμε ολόσωμη στολή, κράνος και ζώνη αναρρίχησης, κάνουμε τσουλήθρα στα βράχια και βουτιές στα κρύα νερά του φαραγγιού, έχοντας δίπλα μας έμπειρους εκπαιδευτές.  

Με την ίδια αγωνία, αλλά και τον ίδιο ενθουσιασμό, κατευθυνόμαστε λίγο έξω από το χωριό Μηλιές, για rappel (καταρρίχηση) στη γέφυρα Ντε Κίρικο, 42 μ. πάνω από το ρέμα των Ταξιαρχών. Μόλις τεντώσει το σχοινί, χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε τη θέα και το αργό κατέβασμα. Συνεχίζουμε με river trekking (διάσχιση ποταμού), δρασκελίζοντας μικρούς και μεγαλύτερους βράχους, βαθιές λιμνούλες και σημεία όπου το ρέμα πλαταίνει.   

Τέλος, ρίχνουμε παλμούς και δοκιμάζουμε ηλεκτρικά ποδήλατα (ιδανικά για μεγάλες, ξεκούραστες διασχίσεις), πεζοπορούμε στα μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι Πηλιορείτες πριν από την κατασκευή του οδικού δικτύου και κάνουμε ιππασία σε ένα δάσος με πυκνές φτέρες και καστανιές, θαυμάζοντας τη σταθερότητα των αλόγων σε όλα τα τερέν.

Τα Ταξίδια Οκτωβρίου κυκλοφορούν την Κυριακή 19/09 με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή