Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Κ», «Αφιέρωμα – Αγκελα Μέρκελ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Κ», «Αφιέρωμα – Αγκελα Μέρκελ»

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φύση μάς καλεί – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Κ», «Αφιέρωμα – Αγκελα Μέρκελ»-1

Tα «Ταξίδια» υποδέχονται το φθινόπωρο αυτή την Κυριακή με ένα πλούσιο τεύχος αφιερωμένο στη φύση. Τη φύση που μας αναζωογονεί και μας γαληνεύει, τη φύση που μας παρακινεί για δράση, τη φύση που θέλουμε να απολαμβάνουμε κάθε εποχή του χρόνου. Με προτάσεις για εξορμήσεις ανά την Ελλάδα αλλά και με ένα ειδικό αφιέρωμα σε 10 επιλεγμένες πεζοπορικές διαδρομές για αρχάριους και πιο έμπειρους περιπατητές, στην Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. 

Ταξιδεύουμε στο Πήλιο και ζούμε την περιπέτεια. Με ορμητήριο τα όμορφα χωριά του με τα αρχοντικά και τους ατμοσφαιρικούς ξενώνες επιδιδόμαστε σε ορεινές δραστηριότητες: canyoning και river trekking, rappel, ηλεκτρικό ποδήλατο και ιππασία σε μια απόδραση γεμάτη προκλήσεις για μικρούς και μεγάλους. 

Επόμενη στάση, τα Τζουμερκοχώρια της Άρτας. Εξερευνούμε την ανέγγιχτη φύση στα Αθαμανικά Όρη, σε ένα οδοιπορικό γεμάτο νερό, πλατάνια και έλατα. Από το Βουργαρέλι στα Θεοδώριανα και το οροπέδιο της Κωστηλάτας ως τον Καταρράκτη, τη νεροτριβή της Άγναντας και τους Μελισσουργούς, σχεδιάζουμε ένα συναρπαστικό σαββατοκύριακο. 

Ανεβαίνουμε στον Όλυμπο και στις τρεις ψηλότερες κορυφές του σε μία μέρα. Ο κόσμος είναι αλλιώς όταν τον αντικρίζεις από τον Μύτικα, το Στεφάνι, το Σκολιό. 

Από το καλάθι στο πιάτο: Η τροφοσυλλογή είναι ένας εναλλακτικός τρόπος γνωριμίας με την ελληνική ύπαιθρο, που αποκαλύπτει γαστρονομικούς θησαυρούς και μια διαφορετική οπτική του τόπου. Μαζεύουμε άγρια χόρτα και σαλιγκάρια στα Χανιά, βρώσιμα μανιτάρια στο Πήλιο, βατόμουρα και μύρτιλλα στην Ήπειρο. Και στρώνουμε τραπέζι! 

Θέλουμε όμως και λίγο νησί ακόμα… Ανακαλύπτουμε την Ύδρα της αρχιτεκτονικής, της τέχνης και της ιστορίας και κάνουμε τις τελευταίες βουτιές της σεζόν, λίγο πριν φθινοπωριάσει για τα καλά. 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

 

Ο Τάιλερ Μπρουλέ «ψηφίζει» Αθήνα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Κ», «Αφιέρωμα – Αγκελα Μέρκελ»-2

Για το ετήσιο «Quality of Life» συνέδριο του περιοδικού Monocle, που θα λάβει χώρα από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, οι διοργανωτές επέλεξαν την Αθήνα. «Σκέφτεστε τελευταίως την ποιότητα της δικής σας ζωής;» ρωτούν. Για τον Τάιλερ Μπρουλέ, διευθυντή και ιδρυτή του περιοδικού, η επιλογή πηγάζει από τον τρόπο σκέψης που έχει καλλιεργήσει ο συντακτικός πυρήνας του Monocle πάνω στο τι σημαίνει πόλη τον 21ο αιώνα. «Υπάρχει μια ενέργεια, το νιώθεις, βλέπουμε κάτι να συμβαίνει στην Αθήνα», λέει στην μεγάλη συνέντευξή του στο «Κ», ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Τελικά, γονιός γεννιέσαι ή γίνεσαι; Αναζητώντας τη βελτίωση του γονεϊκού τους στιλ, όλο και περισσότεροι γονείς συμμετέχουν σε σχολές γονέων, δίνοντας νέα ώθηση σε έναν θεσμό που υπόσχεται γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα στην ανατροφή αυτόνομων και χαρούμενων παιδιών.

Καφές και φαγητό διασταυρώνονται με ντιζαϊνάτα έπιπλα και μικροαντικείμενα, φυτά, τέχνη και street-wear σε μια σειρά από νέας κοπής, πολυσυλλεκτικούς χώρους, που βάζουν τη δική τους πινελιά στην καθημερινότητα και χωράνε όσα οι εμπνευστές τους είχαν φανταστεί. Πάμε να τα ανακαλύψουμε!

Το παγκόσμιο τένις υποκλίθηκε σε δύο κορίτσια στο τέλος της εφηβείας τους, κάτι που σημαίνει πολλά και για τις ίδιες τις Ραντουκάνου και Φερνάντεζ, αλλά και για το ίδιο το άθλημα. Ενώνουμε τις τελείες σε ένα παραμύθι με μια πολλά υποσχόμενη αρχή.

Μην χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 19 Σεπτεμβρίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

 

Η Ευρώπη μετά τη Μέρκελ – Διαβάστε το αφιέρωμα στην «Καθημερινή» της Κυριακής

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Κ», «Αφιέρωμα – Αγκελα Μέρκελ»-3

Διαβάστε αυτήν την Κυριακή στο ειδικό αφιέρωμα στην Ανγκελα Μέρκελ:

Μετά από 16 χρόνια στην εξουσία ποια είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω της;

Είναι τελικά μεγάλη πολιτικός που θα μείνει στην ιστορία ή μια καλή διαχειρίστρια κρίσεων; 

Ποιο είναι το μέλλον της Ευρώπης μετά την Μέρκελ; 

Άγνωστες πτυχές της προσωπικής της ζωής, αφηγήσεις από πολιτικούς και τραπεζικούς παράγοντες που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της στη διάρκεια της Ευρωκρίσης, άρθρα από διεθνείς και Ελληνες αναλυτές περιλαμβάνονται στο ένθετο της «Κ» για την απερχόμενη καγκελάριο

 

Κυκλοφορούν στις 19 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή