Στις Γλυκές Αλχημείες: Οι καλύτερες γαλλικές συνταγές – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στις Γλυκές Αλχημείες: Οι καλύτερες γαλλικές συνταγές – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φθινοπωρινές Γλυκές Αλχημείες, που κυκλοφορούν αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή, μας ταξιδεύουν στο Παρίσι μέσα από 45 μοναδικές συνταγές. Mille feuille, Saint Honoré, Baba au rhum, Paris-Brest, Flan parisien, Palmiers, Financiers… Τα πιο φινετσάτα γαλλικά γλυκά είναι όλα εδώ, σε ένα τεύχος που θα γίνει ο απόλυτος οδηγός μας για τη γαλλική ζαχαροπλαστική.

Ποια γλυκά «εφευρέθηκαν» στο Παρίσι; Ποια τάρτα με αχλάδια πήρε το όνομα της από τη διεύθυνση του ζαχαροπλαστείου όπου πρωτοφτιάχτηκε; Ποιο γλυκό έχει το όνομα του προστάτη Αγίου των Γάλλων αρτοποιών; Ποια κεκάκια αγάπησαν οι χρηματιστές του Παρισιού; Ποια μπισκότα λαμπυρίζουν σαν διαμάντια; Όλα αυτά θα τα μάθουμε στις σελίδες των Γλυκών Αλχημείων.

Θα μάθουμε ακόμα:

  • 5 τρόπους να φτιάξουμε μηλόπιτα κατά τους Γάλλους
  • 5 σοκολατένιες συνταγές από σπουδαίους Γάλλους ζαχαροπλάστες
  • Την καταπληκτική ιστορία του μπαμπά με ρούμι και του δίδυμου γλυκού «σαβαρέν», αλλά και μια τέλεια συνταγή για να το πετύχουμε
  • 7 γλυκά από την επαρχία της Γαλλίας που θα μας ξεμυαλίσουν με την ρουστίκ γεύση τους
  • 6 «ξεχασμένα» γαλλικά γλυκά όπως η Tarte Conversation, η τούρτα Ντακουάζ, το Bostock, η τούρτα Μόκα και το ζουμερό κέικ αμυγδάλου Colombier
  • Πώς θα φτιάξουμε σπιτική σφολιάτα και όλα τα είδη για ζύμη τάρτας

Σε αυτές τις Γλυκές Αλχημείες ανοίγουμε ένα παράθυρο σε μία από τις πιο σπουδαίες ζαχαροπλαστικές παραδόσεις του κόσμου. Ένα τεύχος που δεν πρέπει να χάσετε.

Κυκλοφορεί στις 24 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή