Στις Γλυκές Αλχημείες: Το πιο τέλειο μιλφέιγ της ζωής σας

Στις Γλυκές Αλχημείες: Το πιο τέλειο μιλφέιγ της ζωής σας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχετε φτιάξει μόνοι σας μιλφέιγ; Πραγματικά είναι το πιο εύκολο γλυκό στον κόσμο. Όλο το μυστικό είναι στο ψήσιμο της σφολιάτας για να γίνει τραγανή και εύθρυπτη, και φυσικά στην πλούσια κρέμα που μοσχοβολάει βανίλια. Όλα αυτά θα τα μάθουμε στις «Γλυκές Αλχημείες» που κυκλοφορούν στις 24 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει την απόλυτη συνταγή για μιλφέιγ και για άλλα 44 γλυκά, τα πιο κορυφαία της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Απλοποιεί τις δύσκολες τεχνικές των Γάλλων, μας μυεί στα κόλπα τους, μας αποκαλύπτει τα μυστικά τους. Κάθε συνταγή είναι και ένα μάθημα γεύσης και απόλαυσης.

Όμως, δεν θα μάθουμε μόνο να φτιάχνουμε γλυκά, αλλά και τη γοητευτική ιστορία τους η οποία πολλές φορές μπλέκει βασιλιάδες και βασίλισσες, ευρηματικούς μάγειρες και παράξενα γαστρονομικά ατυχήματα. Ένα όμορφο ταξίδι στη γεύση και την κουλτούρα της Γαλλίας, μία γέφυρα με έναν σπουδαίο γαστρονομικό πολιτισμό που έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το τεύχος θα μάθουμε να απολαμβάνουμε από την αρχή τη ζαχαροπλαστική στο σπίτι, μέσα από τις σπουδαίες συνταγές της γαλλικής παράδοσης. 

Οι Γλυκές Αλχημείες κυκλοφορούν στις 24/10 με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή