Isabelle Huppert στη Vogue Greece: «Και ποιός δε θέλει να συνεργαστεί με τον Λάνθιμο;»

Isabelle Huppert στη Vogue Greece: «Και ποιός δε θέλει να συνεργαστεί με τον Λάνθιμο;»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θρυλική Γαλλίδα σταρ του σινεμά και του θεάτρου, Isabelle Huppert, μιλάει εκ βαθέων στον Βλάση Κωστούρο για το νέο τεύχος Νοεμβρίου της Vogue Greece (κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 31/10 με την Καθημερινή), λίγες μέρες πριν βρεθεί στη σκηνή της Στέγης, πρωταγωνιστώντας ως Αμάντα στον «Γυάλινο Κόσμο» του Tennessee Williams, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του διάσημου Ivo Van Hove.

-Έχετε παίξει τόσο πολλούς ρόλους, που αναρωτιέμαι αν διαρκώς υποκρίνεστε κάτι. Ας πούμε, τώρα ερμηνεύετε τον ρόλο της συνεντευξιαζομένης; Δεν θα το έλεγα. Όταν τελειώνω έναν ρόλο, τον αφήνω πίσω μου. Σχεδόν τον ξεχνάω.

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Σε καμία περίπτωση δεν έχω αφήσει έναν ρόλο να επηρεάσει τη ζωή μου. Πώς θα έμπαινα σ’ έναν καινούργιο αν κουβαλούσα ακόμα τους παλιούς; Ως θεατής μπορεί να έχω επηρεαστεί από ρόλους άλλων, αλλά ως ηθοποιός δεν φέρω τίποτα από τους χαρακτήρες που έχω υποδυθεί. Θα έχανα αυτό που είμαι.

Ποια είστε λοιπόν; Θα έλεγα ότι είμαι ένας γλυκός άνθρωπος. Ναι, το πιστεύω βαθιά αυτό. Είμαι γλυκιά και λίγο… πώς να το πω; Εντάξει, δεν είμαι και τόσο γλυκιά όταν πρόκειται για τη δουλειά μου. Ξέρετε, κάτι που χαρακτηρίζει τον τρόπο που δουλεύω είναι ότι δεν μου αρέσει να τα παρατάω. Αυτό κάποιες φορές μπορεί να με κάνει στα μάτια των άλλων να φαίνομαι σκληρή ή απαιτητική.

Στο άκουσμα της είδησης ότι έρχεστε ξανά στην Ελλάδα, οι θαυμαστές σας εδώ ενθουσιάστηκαν. Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Έχω μια σταθερή θεατρική παρουσία στη χώρα σας και το απολαμβάνω κάθε φορά. Ξέρω ότι με αγαπάτε. Όταν σκέφτομαι την Ελλάδα, ο νους μου πάει στον Γιώργο Λάνθιμο. Είναι σπουδαίος σκηνοθέτης.

Θα συνεργαζόσασταν μαζί του; Φυσικά. Και ποιος δεν θέλει να συνεργαστεί με τον Λάνθιμο;

*Διαβάστε τη συνέχεια της ανατρεπτικής συνέντευξης στο νέο τεύχος Νοεμβρίου της Vogue Greece. Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή (31/10) με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή