Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Το στοίχημα της προσαρμογής – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Το στοίχημα της προσαρμογής – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ειδική έκδοση της «Καθημερινής» θέτει στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα που δεν αφορά απλώς την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων. Αποτελεί, δηλαδή, πρωτίστως, συνώνυμο της ανθεκτικότητας, διαθέτοντας τρεις πυλώνες, το περιβάλλον, την κοινωνία και τη (χρηστή) διακυβέρνηση που δεν αντιπροσωπεύουν παρά τα κριτήρια ESG. Η πανδημική κρίση έστρεψε ακόμη περισσότερο την προσοχή των καταναλωτών στην κοινωνική και περιβαλλοντική επίδραση των επιχειρηματικών δομών, όπως και στο εάν αυτές υιοθετούν ένα μοντέλο διάφανης διακυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) γνωστοποίησε τον περασμένο Μάρτιο ότι η δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν τις επιδόσεις ESG αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Στην υιοθέτηση αντίστοιχης πρακτικής για τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης προσανατολίζονται και οι ελληνικές ρυθμιστικές αρχές.

Ελάχιστοι, ίσως, θα αμφισβητούσαν ότι οι επενδυτές παντού στον κόσμο αξιολογούν τις εταιρείες όχι μόνον βάσει των χρηματοοικονομικών επιδόσεών τους, αλλά με κύριο άξονα την υιοθέτηση των κριτηρίων ESG και μιας στρατηγικής περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης που είναι ταυτόσημη με την ορθή διακυβέρνηση. 

Η κερδοφορία και η συμβολή μιας επιχείρησης στην προαγωγή του κοινού καλού τέμνονται.

Κυκλοφορεί στις 14 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή