Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ»

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή 28/11: Η Jessica Chastain μιλάει αποκλειστικά στη Vogue Greece

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ»-1

Ηθοποιός μεταμορφώσεων, από τις πιο θαρραλέες της γενιάς της, η Jessica Chastain φωτογραφίζεται αποκλειστικά για τα εξώφυλλα της Vogue Greece Δεκεμβρίου και μιλάει στη Sarah Bailey για τις υπερβάσεις στην καριέρα της και τα πρόσωπα που την εμπνέουν στη ζωή της.

Αξιοθαύμαστες γυναίκες όλων των ηλικιών –η Lupita Nyong’o, η Penélope Cruz, η Diane Kruger, η Fan Bingbing και η ίδια η Chastain– πρωταγωνιστούν στο 355, την πολυαναμενόμενη ταινία δράσης με γυναίκες κατασκόπους. «Δεν φιλοδοξώ να γίνω ηρωίδα ταινιών δράσης», λέει γελώντας. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να βρίσκει τρόπους να σπάσει τα στερεότυπα των φύλων όσον αφορά την παραγωγή ταινιών – η ίδια είναι πρωτοστάτης του κινήματος TimesUp, καθώς και υπέρμαχος της ισότητας των γυναικών στη βιομηχανία του κινηματογράφου και όχι μόνο.

Η ταινία θα βγει τελικά στις αίθουσες τον Ιανουάριο –καθώς υπήρξε καθυστέρηση λόγω της πανδημίας– και η Chastain είναι ενθουσιασμένη. «Το ότι καταφέραμε και δημιουργήσαμε αυτή την ταινία ήταν σπουδαίο. Νιώθω πως έγινε πριν από πολύ καιρό, αλλά ανυπομονώ να κυκλοφορήσει. Και ελπίζω να μπορέσουμε έτσι να φέρουμε την αλλαγή στη βιομηχανία και οι καλλιτέχνες να είναι και κύριοι της δουλειάς τους. Διότι αυτό δεν συμβαίνει στον χώρο μας».

Η οικογενειακή αγάπη έχει τεράστια σημασία για την ηθοποιό, η οποία διατηρεί ακόμη πολύ στενή σχέση με τη γιαγιά της από την πλευρά της μητέρας της, Marilyn Hersh. Ήταν εκείνη που την έφερε σε επαφή με τον χώρο του θεάτρου, ένας τρομερά χαρισματικός άνθρωπος πάνω από 80 ετών πλέον, που πήγε να μείνει στο «bubble» της εγγονής της κατά τη διάρκεια της πανδημίας – η Chastain είναι παντρεμένη με τον Ιταλό fashion executive Gian Luca Passi de Preposulo. «Ήταν μόνη της στο σπίτι και είχε αρχίσει να κάνει παράξενες σκέψεις, οπότε της είπα να έρθει να μείνει μαζί μας». Γύριζε τότε το Scenes From a Marriage και παραδέχεται ότι ένιωθε μεγάλη ευθύνη, καθώς πήγαινε καθημερινά στο σετ. «Δεν ήθελα να φέρω κάτι στο σπίτι», τονίζει. Ταυτόχρονα, ήταν μια περίοδος χαράς και συντροφικότητας. «Περάσαμε υπέροχα. Κάναμε γυμναστική κάθε πρωί μαζί. Είναι σκληρό καρύδι. Έχω μια απίστευτη φωτογραφία στην οποία κάνουμε σανίδα».

*Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο νέο τεύχος Δεκεμβρίου της Vogue Greece.

Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 28/11 με την «Καθημερινή»

 

Γιατί τα 80s έχουν ακόμα σημασία – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Κ»-2

Στο νέο τεύχος του «Κ» ο Σάιμον Λε Μπον μιλάει αποκλειστικά στο «Κ» για τα ένδοξα ’80s, την Ελλάδα, τις μπάντες που ακούει σήμερα, αλλά και τη δισκογραφική επιστροφή των Duran Duran, που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.

Τουρίστες και παππούδες, φιγούρες ιδιότυπες και ψαράκι που σπαρταράει. Καθώς περπατάμε -προσεκτικά για να μη γλιστρήσουμε- στην Κεντρική Αγορά δοκιμάζουμε από φωτογενείς πιατέλες σούσι μέχρι περιποιημένα σουβλάκια και τσιπούρες και ξαναγνωρίζουμε τα μέρη που ταΐζουν εργαζόμενους και διερχόμενους από την πηγή της τροφής στην πόλη.

Στη Δάφνη Πατακιά δεν αρέσει καθόλου να μιλάει για τη Δάφνη Πατακιά. Ιδιαίτερα τώρα που ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην πολυσυζητημένη Μπενεντέτα του Πολ Βερχόφεν έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητά της στα ύψη. Όμως, η Ελληνίδα ηθοποιός έχει πολλά περισσότερα να πει απ’ όσα πιστεύει.

Έξι αγόρια της οικογένειας Γκάλβιν αναπτύσσουν ψυχωσική, βίαιη συμπεριφορά. Ο συγγραφέας Ρόμπερτ Κόλκερ βουτάει στα άδυτα μιας μοναδικής, συγκλονιστικής ιστορίας και μιλάει στο «Κ», με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του μπεστ σέλερ Οι γυναίκες που επιβίωσαν στα ελληνικά.

Το παράδοξο της επιτυχίας του νέου trendy outfit της online fast fashion βιομηχανίας Shein σε μια εποχή που θεωρητικά οι νέοι καταναλωτές ανησυχούν περισσότερο από ποτέ για την κλιματική αλλαγή.

Κυκλοφορούν στις 28 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή