Τι Χριστουγεννιάτικα μπισκότα φτιάχνει φέτος ο Στέλιος Παρλιάρος;

Τι Χριστουγεννιάτικα μπισκότα φτιάχνει φέτος ο Στέλιος Παρλιάρος;

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις νέες «Γλυκές Αλχημείες» που κυκλοφορούν στις 5 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής, ο Στέλιος Παρλιάρος και η ομάδα του μας δίνουν ιδέες για πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα μπισκότα εμπνευσμένα από την παράδοση της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και των Ασκεναζιτών Εβραίων.

Τι μπισκότα θα κοσμήσουν φέτος τις πιατέλες μας; Αρωματικά μπισκότα μπαχαρικών lebkuchen που πουλάνε στις χριστουγεννιάτικες αγορές της κεντρικής Ευρώπης και μοσχοβολούν μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο και πιπέρι. Μπορούμε να τα κόψουμε σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια με αντίστοιχα κουπάτ και να στολίσουμε το σπίτι ή ακόμα και να τα κρεμάσουμε στο δέντρο.

Με τη ζύμη της linzer torte φτιάχνουμε μπισκότα linzeri και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα. Αυτά έχουν τη γεύση της πάστα φλόρας και είναι μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε διάφορα μισογεμάτα βάζα μαρμελάδας που μας έχουν μείνει στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε και άλλα ιδιαίτερα μπισκότα με μαρμελάδα, όπως τα περίφημα εβραϊκά rugelach που θυμίζουν μίνι κρουασάν μόνο που έχουν ζύμη μπισκότου, αλλά και τα hamantaschen, με το ιδιαίτερο τριγωνικό σχήμα.

Ψήνουμε όμως και κίπφερλ, αυστριακά μπισκότα σε σχήμα μισοφέγγαρου πασπαλισμένα με άχνη. Είναι οι κουραμπιέδες των Αυστριακών, μόνο που πολλοί τους φτιάχνουν με καρύδι αντί για αμύγδαλο.

Οι «Γλυκές Αλχημείες» κυκλοφορούν στις 5 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή