Στις Γλυκές Αλχημείες» που κυκλοφορούν στις 5 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής αναπαριστούμε την ατμόσφαιρα ενός βιεννέζικου καφέ και απολαμβάνουμε τα υπέροχα γλυκά που θα βρίσκαμε στις βιτρίνες του: από τη ζάχερ τόρτε μέχρι το στρούντελ και από τις διάσημες τόρτε με τις εντυπωσιακές στρώσεις μέχρι τη σοκολάτα βιενουά.
Μαθαίνουμε ότι ο Μότσαρτ έχει μια τούρτα αφιερωμένη σε αυτόν, μια υπέροχη αλληλουχία από σοκολατένιες κρέμες, παντεσπάνι και φιστίκι. Υπάρχει φυσικά και η τούρτα Dobos, με σοκολάτα και καραμέλα, αλλά και η αυστριακή τούρτα καφέ, και τι να πει κανείς για την υπέροχη linzertorte, την αυστριακή πάστα φλόρα;
Ένα τεύχος γεμάτο από τη μαγεία της βιεννέζικης ζαχαροπλαστικής, 35 μοναδικά γλυκά αντάξια μιας αυτοκρατορίας.
Οι «Γλυκές Αλχημείες» κυκλοφορούν στις 5 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακή.