ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Στον «Γαστρονόμο» Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα στον Όλυμπο και στα ψηλά βουνά– Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

ston-gastronomo-dekemvrioy-christoygenna-ston-olympo-kai-sta-psila-voyna-ayti-tin-kyriaki-me-tin-kathimerini-561616960

Ένα μυθικό τραπέζι στον Όλυμπο! Σκαρφαλώσαμε λίγο κάτω από τον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, και στήσαμε ένα παραμυθένιο γιορτινό τραπέζι! 7 σπουδαίοι σεφ έστησαν λυόμενες κουζίνες και ξύλινους πάγκους, άναψαν φωτιές δίπλα στον κρυστάλλινο Ενιπέα και μέσα στην ομίχλη του δάσους ετοίμασαν ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα ύμνο στην ελληνική κουζίνα! Χριστόψωμα, πίτες, μαγειρευτά κάστανα και άγρια μανιτάρια, γεμιστό ολόκληρο λάχανο και κολοκύθα, μερακλίδικοι μεζέδες, ψητά φρούτα και καρποί, ρωμαλέα κρεατικά, τηγανιές, ρουστίκ σούπες και ψητά πουλερικά, μαγειρεύτηκαν στην πιο μαγική υπαίθρια κουζίνα του κόσμου!

Χριστούνεννα στο σπίτι με αέρα βουνίσιο! Ετοιμάζουμε το πιο πλούσιο γιορτινό τραπέζι με τα σπάνια καλούδια των ελληνικών βουνών! Απίθανες  συνταγές για ρουστίκ γκαλέτ, λαχταριστές σούπες, γιορτινά ριζότι, αρωματικούς πουρέδες πατάτας, πολύχρωμες και κρουστές γιορτινές σαλάτες και οι καλύτερες συνταγές για πουλερικά και κρεατικά στη γάστρα και στην κατσαρόλα!

Συναρπαστικά γλυκά με τους νόστιμους χειμωνιάτικους καρπούς! Ο ζαχαροπλάστης Σπύρος Πεδιαδιτάκης φτιάχνει κέικ με κάστανα, ρόδια και σοκολάτα, τάρτα με αχλάδια και φουντούκια, κυδώνια σε κόκκινο κρασί με αμύγδαλα και πολλές ακόμη γλυκές γαστρονομικές εκπλήξεις με λωτούς, μήλα, ρόδια και κάστανα.

5 γιορτινά προφιτερόλ δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου για τα χριστουγενιάτικα κεράσματά μας! Προφιτερόλ με σοκολάτα ή με ταχίνι, εντυπωσιακός κώνος με σου, ακόμη και σου σε παγωτό με λευκή σοκολάτα!

Ο Χριστουγεννιάτικος «Γαστρονόμος» κυκλοφορεί την Κυριακή 12/12 με την «Καθημερινή»