Όταν δεν πάμε εμείς στο βουνό, έρχεται το βουνό στο τραπέζι μας

Όταν δεν πάμε εμείς στο βουνό, έρχεται το βουνό στο τραπέζι μας

Οι σεφ του Γαστρονόμου ψήνουν και μαγειρεύουν κρεατικά και πουλερικά για το γιορτινό γεύμα με προϊόντα ελληνικού ορεινού τερουάρ.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

7 συνταγές που φέρνουν τις μυρωδιές του βουνού στο πιάτο μας για να γευτούμε τη μοναδική νοστιμιά των ορεινών μας προϊόντων.

Αγρια μανιτάρια, κάστανα, θυμαρίσιο μέλι του βουνού, ορεινά ελαιόλαδα, κρασιά από βουνίσιους αμπελώνες, καρποί και φρούτα από τις αγέρωχες βουνοπλαγιές της Ελλάδας, συγκεντρώνονται στα κύρια πιάτα που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος γεμίζει φραγκόκοτα με κάστανα και άγρια μανιτάρια μαύρες τρομπέτες και την ψήνει στη γάστρα με σάλτσα από βασιλομανίταρα.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας αφρατεύει γαλοπούλα στην άλμη και την ψήνει γεμισμένη με φουντούκια, κάστανα και χωριάτικα λουκάνικα αλλά ετοιμάζει και αγριογούρουνο στη γάστρα με ρωμαλέα βουνίσια μυρωδικά.

Ο Αστέριος Κουστούδης γκλασάρει ροδοψημένη τροφαντή πάπια με μέλι από θυμάρι του βουνού και η Νένα Ισμυρνόγλου ετοιμάζει κόκορα χριστουγεννιάτικο γεμιστό με μανιάτικο σύγκλινο, χωριάτικο λουκάνικο, κιμά και δαμάσκηνα.

Εμείς απλώς φοράμε τα καλά μας και συγκεντρωνόμαστε γύρω από το πιο χαρούμενο και ευφάνταστο τραπέζι της χρονιάς!

Ο «Γαστρονόμος» Δεκεμβρίου κυκλοφορεί στις 12/12 με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή