Στον γιορτινό Γαστρονόμο που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα 24/12 με την Καθημερινή της Κυριακής, μερικοί από τους καλύτερους σύγχρονους Έλληνες ζαχαροπλάστες δίνουν τις δικές τους πρωτότυπες συνταγές για τη φετινή βασιλόπιτα. Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης βάζει άφθονο μέλι και γιορτινά μπαχαρικά σε μια βασιλόπιτα έξτρα αρωματική που θυμίζει το γαλλικό ψωμί pain d’ epices, αλλά ασύγκριτα νοστιμότερη και απίστευτα ευωδιαστή.
Η Κατερίνα Λιβά προτείνει μια σοκολατένια βασιλόπιτα επιτομή της αφθονίας, γεμάτη ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, ρούμι και φλογερά αρώματα και ανταγωνίζεται στα ίσα το αγγλικό χριστουγεννιάτικο κέικ – μεταξύ μας, το ξεπερνά! Ο Μπάμπης Ζιντίλης χρησιμοποιεί αρώματα λεμονιού, μανταρινιού και ζαχαρωμένου τζίντζερ, στην πιο σπιρτόζα και ιδιαίτερη βασιλόπιτα που δοκιμάσαμε ποτέ!
Και η βασιλόπιτα έκπληξη: η αυθεντική σμυρναίικη τριφτή βασιλόπιτα, η συνταγή που ετοίμασε για εμάς αποκλειστικά η Θέμις Παπαδοπούλπου στην Εστία Νέας Σμύρης, η αυθεντική πρωτοχρονιάτικη πίτα που έφεραν οι Σμυρνιοί στην Ελλάδα πριν από ακριβώς έναν αιώνα!
Μοναδικές βασιλόπιτες για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με αρώματα και γεύσεις γεμάτα φαντασία και ζωντάνια.
Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί!
Ο Γαστρονόμος κυκλοφορεί σήμερα με την Καθημερινή της Κυριακής!