Εσείς ποια βασιλόπιτα θα φτιάξετε φέτος;

Εσείς ποια βασιλόπιτα θα φτιάξετε φέτος;

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα ετοιμάζουμε τις βασιλόπιτες που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε όλες όσες ξέραμε μέχρι τώρα!

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον γιορτινό Γαστρονόμο που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα 24/12 με την Καθημερινή της Κυριακής, μερικοί από τους καλύτερους σύγχρονους Έλληνες ζαχαροπλάστες δίνουν τις δικές τους πρωτότυπες συνταγές για τη φετινή βασιλόπιτα. Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης βάζει άφθονο μέλι και γιορτινά μπαχαρικά σε μια βασιλόπιτα έξτρα αρωματική που θυμίζει το γαλλικό ψωμί pain d’ epices, αλλά ασύγκριτα νοστιμότερη και απίστευτα ευωδιαστή.

Η Κατερίνα Λιβά προτείνει μια σοκολατένια βασιλόπιτα επιτομή της αφθονίας, γεμάτη ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, ρούμι και φλογερά αρώματα και ανταγωνίζεται στα ίσα το αγγλικό χριστουγεννιάτικο κέικ – μεταξύ μας, το ξεπερνά! Ο Μπάμπης Ζιντίλης χρησιμοποιεί αρώματα λεμονιού, μανταρινιού και ζαχαρωμένου τζίντζερ, στην πιο σπιρτόζα και ιδιαίτερη βασιλόπιτα που δοκιμάσαμε ποτέ!

Και η βασιλόπιτα έκπληξη: η αυθεντική σμυρναίικη τριφτή βασιλόπιτα, η συνταγή που ετοίμασε για εμάς αποκλειστικά η Θέμις Παπαδοπούλπου στην Εστία Νέας Σμύρης, η αυθεντική πρωτοχρονιάτικη πίτα που έφεραν οι Σμυρνιοί στην Ελλάδα πριν από ακριβώς έναν αιώνα!

Μοναδικές βασιλόπιτες για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με αρώματα και γεύσεις γεμάτα φαντασία και ζωντάνια.

Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί!

Ο Γαστρονόμος κυκλοφορεί σήμερα με την Καθημερινή της Κυριακής!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή