Καλώς ορίσατε στο Εργαστήρι Γιορτινών Γεύσεων του Γαστρονόμου

Καλώς ορίσατε στο Εργαστήρι Γιορτινών Γεύσεων του Γαστρονόμου

Όλες οι συνταγές που θα χρειαστούμε για αξέχαστα γιορτινά τραπέζια που θα καλωσορίσουν τη νέα χρονιά!

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψήνουμε γιορτινά ζουμερά καρέ με rib eye ή χοιρινό που θα πρωταγωνιστήσουν στο γιορτινό τραπέζι, με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια, και τα συνοδεύουμε με τις διάσημες πατάτες dauphinoise σε απίθανες παραλλαγές – ακόμη και vegan!

Η Νένα Ισμυρνόγλου γεμίζει πιατέλες με διαλεχτά αλλαντικά, τυριά και ξεχωριστά ελληνικά καλούδια για να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά. 

Με έμπνευση από τα πιο εμβληματικά ελληνικά αλλαντικά ετοιμάζουμε έκτακτους μεζέδες, από καβουρμά σαγανάκι με σταφίδες και κρεμμύδια μέχρι λουκάνικα με γλυκοπατάτες και κροστίνι με απάκι. 

Κερνάμε τάπας με γαρίδες, τις αγαπημένες του πάρτι, και τις σερβίρουμε τραγανοψημένες, παναρισμένες με κρούστα γιαουρτιού, ή ζουμερές σε αρωματικό και πικάντικο κόκκινο κάρι.

Φτιάχνουμε αυθεντική, βελούδινη σπιτική μαγιονέζα μαζί με 4 παραλλαγές-έκπληξη για κάθε γιορτινό πιάτο! 

Στήνουμε το πρώτο brunch της νέας χρονιάς που τα έχει όλα! Γεύσεις γλυκές και αλμυρές, ελληνικές, αγγλικές και αμερικάνικες! Αφράτα εγγλέζικα crumpets με κρέμα παρμεζάνας και μπέικον, χόρτα με λουκάνικα και αυγά ποσέ, σοκολατένιες μπάρες με χουρμάδες, πανκέικ με μήλο και κανέλα και αλμυρή πουτίγκα της Πρωτοχρονιάς, με λουκάνικα, μπέικον, αυγά και σπανάκι!

Φέρνουμε στο τραπέζι τις πιο διάσημες σαλάτες, από την αμερικάνικη ζουμερή colslaw και τη φημισμένη waldorf μέχρι την πολύχρωμη ιταλιάνικη panzanella, στις πιο γιορτινές και πολύχρωμες παραλλαγές τους!

Κλείνουμε το γεύμα με τις πιο αέρινες πάβλοβες, σε γλυκές περιπέτειες-έκπληξη, από τα χέρια του Στέλιου Παρλιάρου!

Ο Γαστρονόμος κυκλοφορεί σήμερα με την Καθημερινή της Κυριακής!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή