Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts 1ος τόμος», «Λαχανικά του χειμώνα Α’ τόμος», «Κ Επιχειρείν», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts 1ος τόμος», «Λαχανικά του χειμώνα Α’ τόμος», «Κ Επιχειρείν», «Κ»

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Peanuts στην Καθημερινή. Οι συλλεκτικοί τόμοι του Σνούπυ και της παρέας του κάθε Κυριακή του Ιανουαρίου με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts 1ος τόμος», «Λαχανικά του χειμώνα Α’ τόμος», «Κ Επιχειρείν», «Κ»-1

Τα θρυλικά στριπς του Τσαρλς Σουλτς που πρωτοεμφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 1950 και κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα σε 7 εφημερίδες της Αμερικής, αποτελούν ένα διαχρονικό φαινόμενο στον κόσμο των κόμικς, κρατώντας συντροφιά για περισσότερες από εφτά δεκαετίες σε μικρούς και μεγάλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Που μπλέκεται ο χαρταετός του Τσάρλυ Μπράουν; Τι σκέφτεται πάλι ο Σνούπυ και ποια… αποφεύγει τα φιλιά του; Οι περιπέτειες των αγαπημένων ηρώων αναβιώνουν σε συλλεκτικούς τόμους που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη.

Κάθε Κυριακή του Ιανουαρίου τα Peanuts έρχονται με την «Καθημερινή».

Μη χάσετε τον πρώτο τόμο την Κυριακή 9/1.

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: Λαχανικά του χειμώνα – Από τη Βιβλιοθήκη Γεύσης του «Γαστρονόμου»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts 1ος τόμος», «Λαχανικά του χειμώνα Α’ τόμος», «Κ Επιχειρείν», «Κ»-2

Με σεβασμό στην εποχικότητα, αποθεώνουμε τα λαχανικά του χειμώνα και μαθαίνουμε τα μυστικά τους ως προς την αγορά, τη συντήρηση αλλά και τα ευφάνταστα μαγειρέματά τους. Παρόλο που η τεχνολογία έχει προοδεύσει τόσο ώστε αρκετά από αυτά να μπορούμε να τα γευόμαστε όλο τον χρόνο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να καταναλώνουμε τα τρόφιμα στην εποχή τους: είναι λιγότερο επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα, έχουν πιο πλούσια και γεμάτη γεύση, «συμπεριφέρονται» καλύτερα στο μαγείρεμα.

Στον πρώτο τόμο που κυκλοφορεί από την Βιβλιοθήκη Γεύσης του Γαστρονόμου, γνωρίζουμε την εορταστική κολοκύθα, το δημοφιλές λάχανο, την φίνα σελινόριζα και το τρυφερό μπρόκολο, όλα ευνοημένα από τα κρύα του χειμώνα, με περισσή γεύση και άρωμα. Τα φτιάχνουμε τουρσί και τα διατηρούμε όλον τον χρόνο, ετοιμάζουμε γλυκά του κουταλιού και κλείνουμε σε βάζο όλη τη γεύση και το χρώμα τους αλλά και τα μαγειρεύουμε με χίλιους δυό τρόπους: Από την άκρως γιορτινή γεμιστή κολοκύθα, μέχρι αχνιστές σούπες, τραγανές πίτες, μυρωδάτα λαδερά και γιαχνί αλλά και συμμαγειρέματα με κρέας, από τους πιο λιχούδικους λαχανοντολμάδες μέχρι λαχανόρυζα και κατσαρολάτα με μπύρα αλλά και πλούσιες λαχανοσαλάτες. Με τη σελινόριζα ετοιμάζουμε από σούπα μέχρι πουρέ και απίθανα γιαχνί και μαθαίνουμε πως να βράζουμε το μπρόκολο χωρίς να μυρίζει και να παίρνουμε το μέγιστο της νοστιμιάς του μαγειρεύοντας το από παστίτσιο μέχρι πίτα και ζεστή βελούδινη σούπα. 

Κρατάμε λοιπόν ημερολόγιο και προσαρμόζουμε το φαγητό μας στις εποχές. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι σεβασμός στις πρώτες ύλες και ποιότητα στο καθημερινό μας πιάτο.

Λαχανικά του χειμώνα, ο πρώτος τόμος την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, με την «Καθημερινή».

Κ Επιχειρείν

Η ετήσια συλλεκτική οικονομική έκδοση της Καθημερινής κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Ιανουαρίου

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts 1ος τόμος», «Λαχανικά του χειμώνα Α’ τόμος», «Κ Επιχειρείν», «Κ»-3

Διαβάστε στην ετήσια συλλεκτική οικονομική έκδοση της «Καθημερινής»:

  • Το περίγραμμα και τις προκλήσεις σε κρίσιμους τομείς της Οικονομίας όπως οι Τράπεζες, το Λιανεμπόριο, η Ενέργεια, οι Κατασκευές, οι Μεταφορές, το Real Estate κ.ά.
  • Την εκτενή έρευνα “Net Zero Greece” της McKinsey για τις πολιτικές και τις επενδύσεις που θα απαιτηθούν για την πράσινη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας. 
  • Τις εκτιμήσεις των Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan, S&P, Fitch και ακόμη 8 μεγάλων επενδυτικών οίκων, που βλέπουν τριετία υψηλής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και αναλύουν τις προϋποθέσεις για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Αρθρογραφούν μεταξύ άλλων οι Β. Ντομπρόφσκις, Μ. Δεμερτζή, Ε. Σόλμπεργκ, K. Τόμσεν, Γ. Στουρνάρας, Α. Πατέλης, Κ. Ρέγκλινγκ κ.ά.

Κυκλοφορεί την Kυριακή 9 Iανουαρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Νέα χρονιά, νέες φωνές δημιουργίας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts 1ος τόμος», «Λαχανικά του χειμώνα Α’ τόμος», «Κ Επιχειρείν», «Κ»-4

Η ερώτηση των περισσοτέρων, όταν τους προτείναμε να συμμετάσχουν σε αυτό το διαφορετικό τεύχος του «Κ», στο πρώτο της νέας χρονιάς, ήταν αν υπήρχε κάποιο θέμα. Τι ακριβώς ήταν αυτό που τους ζητούσαμε.
Η απάντηση ήταν πως όχι, δεν υπήρχε κανένα θέμα, και ότι αυτό
που τους ζητούσαμε ήταν να μοιραστούν μαζί μας κάτι που τους εκφράζει. Έτσι κι έγινε. Στις σελίδες του πρώτου τεύχους της νέας χρονιάς απλώνεται ένα ετερόκλητο μείγμα από πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, εικαστικά έργα, κολάζ, εικονογραφήσεις και κόμικ, ποιήματα και διηγήματα· είναι το πολυφωνικό αποτύπωμα μιας νέας γενιάς Ελλήνων δημιουργών –τυπικά θέσαμε το όριο στην ηλικία των 40. Εμπνέονται από τη φύση, την παράδοση ή τον γενέθλιο τόπο, από την οικογένεια ασφαλώς, από τα ταξίδια τους και τις εικόνες του κόσμου, από την ποπ κουλτούρα, από την πολιτική και την ιστορία. Διαφορετικές επιρροές, διαφορετικές τεχνικές και αισθητικές προσεγγίσεις, διαφορετικές ανησυχίες και μηνύματα. Είναι η τέχνη ένας καθρέφτης της πραγματικότητας; Είναι ο κόσμος ένα άθροισμα από ασύνδετες ιδέες και εμπειρίες; Αυτό το τεύχος είναι τελικά ένα στιγμιότυπο, ο σφυγμός μιας συγκυρίας που ταυτόχρονα μας κάνει να είμαστε διστακτικοί και ταυτόχρονα ανυπόμονους για τη ζωή που δεν περιμένει.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 9 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή