Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Peanuts 3ος τόμος», ένθετο «Πόντος», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Peanuts 3ος τόμος», ένθετο «Πόντος», «Κ»

3' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ταξίδια» Φεβρουαρίου: το όνειρο της απόδρασης σε ένα περιοδικό, την Κυριακή 23/1 με την Καθημερινή

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Peanuts 3ος τόμος», ένθετο «Πόντος», «Κ»-1

Τα «Ταξίδια» Φεβρουαρίου απολαμβάνουν τη χαρά του slow travel, ταξιδεύοντας με τρένο στην Ελλάδα και στον κόσμο. Γέφυρες, γαλαρίες, μοναδικά τοπία και μυθικές σιδηροδρομικές διαδρομές εμπνέουν τις επόμενες αποδράσεις μας. Πρώτος σταθμός, Φλώρινα. Δυόμιση ώρες απέχει με το τρένο από τη Θεσσαλονίκη η πιο ποιητική πόλη του ελληνικού χειμώνα. Ανακαλύπτουμε τα κλασικά και τα καινούργια στέκια της, αντιστεκόμαστε στο κρύο και… περνάμε καλά! Επόμενη στάση, Καλάβρυτα και ο διαχρονικά αγαπημένος Οδοντωτός. Με αφορμή την ιστορική σιδηροδρομική γραμμή, οργανώνουμε μία απόδραση στις πλαγιές του Χελμού που τα έχει όλα.

Όμως δεν γίνεται χειμώνας χωρίς Αράχωβα. H γοητευτική κωμόπολη του Παρνασσού έχει το know-how για ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο. Οι πιο χρήσιμες διευθύνσεις, οι δημιουργικοί άνθρωποι, οι κοντινές εκδρομές που δεν πρέπει να χάσετε.

Το Ντουμπάι της υπερβολής, των ρεκόρ και των ανθρώπινων θαυμάτων φιλοξενεί έως τον Μάρτιο τη διεθνή έκθεση Expo 2020 και πρωταγωνιστεί στην ταξιδιωτική επικαιρότητα. Ο Χρήστος Ζαμπούνης «βλέπει» πίσω από τα προφανή στο εμιράτο-υπερπαραγωγή και μας το συστήνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Επιτέλους… Αμερική! Μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, σχεδιάζουμε ένα χορταστικό road trip στη Νότια Καλιφόρνια: από τη Σάντα Μπάρμπαρα στο Μαλιμπού και από την Πασαντίνα στο Παλμ Σπρινγκς, αυτό το ταξίδι είναι εμπειρία ζωής.

Τα «Ταξίδια» κυκλοφορούν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου με την Καθημερινή.

Ο Σνούπυ και η παρέα του, «Κάθε Κυριακή» με την Καθημερινή

Αναζητήστε τον 3ο συλλεκτικό τόμο στις 23 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Peanuts 3ος τόμος», ένθετο «Πόντος», «Κ»-2

«Κάθε Κυριακή» του Ιανουαρίου τα Peanuts έρχονται με την Καθημερινή!

Τα θρυλικά στριπς του Τσαρλς Σουλτς που πρωτοεμφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 1950 και κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα σε 7 εφημερίδες της Αμερικής, αποτελούν ένα διαχρονικό φαινόμενο στον κόσμο των κόμικς, κρατώντας συντροφιά για περισσότερες από εφτά δεκαετίες σε μικρούς και μεγάλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ποιον ακολουθεί πάντα «ένα σύννεφο σκόνης» και ποια λατρεύει τη μουσική του Σρέντερ αλλά αποφεύγει τα φιλιά του Σνούπυ;

Αναζητήστε τον τρίτο συλλεκτικό τόμο την Κυριακή 23/1 με την Καθημερινή.  

Πόντος, 30 αιώνες Ελληνισμού

Μια ειδική έκδοση με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Peanuts 3ος τόμος», ένθετο «Πόντος», «Κ»-3

Η «Καθημερινή» της Κυριακής φιλοξενεί μια επίκαιρη έκδοση μνήμης αφιερωμένη στην ταυτότητα και την παράδοση του ποντιακού Ελληνισμού, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα στα 3.000 της ιστορικής του διαδρομής.

Έγκριτοι ιστορικοί σκιαγραφούν αυτή τη διαδρομή με κατατοπιστικά κείμενα, τα οποία συνοδεύονται από πλούσιο εικονογραφικό υλικό.

Το ελληνικό στοιχείο εγκαταστάθηκε στον Πόντο τον 8ο αι. π.Χ., οπότε και ιδρύθηκαν οι πρώτες ελληνικές πόλεις. Σε αυτή την περίοδο αναφέρεται το πρώτο κείμενο της έκδοσης.

Ακολουθούν κείμενα για τον βυζαντινό Πόντο, το κράτος των Κομνηνών και την κατάληψη της Τραπεζούντας (1461), καθώς και για τη ζωή του ποντιακού Ελληνισμού κατά την Τουρκοκρατία (από την κατάληψη της Τραπεζούντας έως τον ξεριζωμό του 1922) και για τις δραστηριότητες, τη θεαματική ανάπτυξη και την ευμάρεια των Ελλήνων του Πόντου κατά τον 19ο αιώνα.

Το αντάρτικο του Πόντου (ο άνισος αγώνα των Ελλήνων Ποντίων εναντίον των Τούρκων κατά την περίοδο 1914-1922), οι προσπάθειες ίδρυσης ανεξάρτητου κράτους (Δημοκρατία του Πόντου) κατά τα έτη 1917-1922 και η Γενοκτονία των Ποντίων (με τα 350.000 θύματα της τουρκικής θηριωδίας kat;a την περίοδο 1916-1922) συγκροτούν μια θεματική ενότητα που εστιάζει στις δραματικές για τον ποντιακό Ελληνισμό δεκαετίες του 1910 και 1920.

Η έκδοση κλείνει με μια αναφορά στο κρυπτοχριστιανικό πρόβλημα, το οποίο προέκυψε ως αποτέλεσμα των βίαιων εξισλαμισμών και διώξεων που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου, και με ένα κείμενο του μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου.

Κυκλοφορεί την Κυριακή 23 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή»

Ο Ρένος πάει Λυρική – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Peanuts 3ος τόμος», ένθετο «Πόντος», «Κ»-4

Στο νέο τεύχος του «Κ» μια εκ βαθέων συζήτηση με τον Ρένο Χαραλαμπίδη για τη «δεύτερη ζωή» της ταινίας του Φτηνά τσιγάρα, την επανάσταση που δεν έγινε στον κινηματογράφο, το τίμημα της συμμετοχής του στη φτηνή τηλεόραση και τις ταμπέλες «ψώνιο» και «κουλτουριάρης» που τον ακολούθησαν για χρόνια.

Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που πίνουμε, το πού πίνουμε, το γιατί πίνουμε, το πόσο πίνουμε και το τι πίνουμε. Δύο χρόνια μετά, πάντως, συνεχίζουμε να πίνουμε. Να κάνουμε ένα διάλειμμα ή δεν χρειάζεται; 

Ξεχάστε τους γραφικούς χειμερινούς κολυμβητές της δεκαετίας του ’80. Η κρίση και η πανδημία έκαναν χιλιάδες Αθηναίους να μη φοβούνται τη θάλασσα τον χειμώνα, με αποτέλεσμα οι πιο δημοφιλείς παραλίες της Αττικής να έχουν κόσμο ακόμα και με ξεροβόρι. Πάμε να γνωρίσουμε τη νέα γενιά χειμερινών κολυμβητών.

Ιδεολόγος οραματιστής της Σίλικον Βάλεϊ; Κυνικός υποστηρικτής του Τραμπ και ακραίων ελευθεριακών σχεδίων; Σούπερ αμοραλιστής κακός; Ιδιοφυΐα; Μια νέα βιογραφία του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Πίτερ Τιλ επιχειρεί να αναλύσει την αντιφατική εικόνα του, βάζοντάς μας στα παρασκήνια της ζωής ενός πανίσχυρου παίκτη της Σίλικον Βάλεϊ.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT