Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • Τζέιμι Ντάιμον: «Έχουμε κι άλλα σχέδια για την Ελλάδα»

Αισιόδοξος για την Ελλάδα καθώς, όπως τονίζει, «έχει μια λογική κυβέρνηση που παίρνει λογικές αποφάσεις», δηλώνει στη συνέντευξή του στην «Κ» ο Τζέιμι Ντάιμον, επικεφαλής της μεγαλύτερης συστημικής τράπεζας στον κόσμο, της JP Morgan Chase, η οποία αγόρασε το 49% της ελληνικής Viva Wallet. Ο ελληνικής καταγωγής τραπεζίτης χαρακτηρίζει φανταστικό ότι η χώρα απέκτησε την πρώτη εταιρεία που συγκέντρωσε πάνω από 1 δισ. δολάρια και προσθέτει ότι η Ελλάδα διαθέτει τους ταλαντούχους και μορφωμένους ανθρώπους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και άλλες τέτοιες εταιρείες. Σημειώνει, μάλιστα, ότι έχει και άλλα σχέδια για την Ελλάδα: να δημιουργήσει μέσα στο 2022 έναν «κόμβο» για έρευνα και τεχνολογία.    

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • Φάκελος «Ελπίδα»

-Σκηνικό ακραίας πόλωσης δημιουργεί η συζήτηση επι της πρότασης δυσπιστίας.

-Οι μαύρες τρύπες του ΔΕΔΗΕ και οι διακοπές ρεύματος.

-Οι συσκέψεις και η «σιγουριά» της Αττικής Οδού.

-Οι αποζημιώσεις και η οδός των αγωγών.

-Τα δυο αδέλφια -εθελοντές που όρμησαν στη μάχη των απεγκλωβισμών.

  • Πρώην εχθροί στη λίστα φιλίας του Ερντογάν

Τα Τουρκικά διπλωματικά ανοίγματα παρακολουθεί με ανησυχία η Αθήνα, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξομαλύνει τις σχέσεις με χώρες που είχαν καταστεί τα προηγούμενα χρόνια εταίροι της Ελλάδας λόγω της αντιπαλότητάς τους με τη Τουρκία. Το άγχος της Ουάσιγκτον να μην απωλέσει την Άγκυρα, το ιδιότυπο τανγκό με τη Μόσχα, οι υποσχέσεις του Ερντογάν στο Ισραήλ και την Αίγυπτο και πως επηρεάζονται οι σχέσεις της Ελλάδας με αυτές τις χώρες. 

  • Μείωση μετακλητών της κυβέρνησης

Μείωση των μετακλητών υπαλλήλων της κυβέρνησης κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ., έναντι των «ημερών» ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία της τελευταίας τετραετίας. Στον αντίποδα καταγράφεται αύξηση των μετακλητών των ΟΤΑ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

  • Η μάχη των Αρχείων, ο Εμφύλιος και η ΕΣΣΔ

Θαμμένα μυστικά και ψέματα της πολυαίμακτης ελληνικής αδελφοκτονίας φωτίζονται από τα ρωσικά αρχεία: Το πράσινο φως της Μόσχας στο Σχέδιο Λίμνες για τον έλεγχο της Μακεδονίας, τα δολάρια ενίσχυσης, η διαβεβαίωση Ζαχαριάδη ότι «για την ΕΣΣΔ είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τα πάντα», ο εποπτικός ρόλος του συντρόφου Στάλιν, η ρήξη με τον Τίτο.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • Απο σπόρους θα φυτρώνουν σπίτια

Η εξέλιξη της τεχνολογίας με πολλαπλάσια ταχύτητα από τις προηγούμενες δεκαετίες βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων και οι κυβερνήσεις έχουν τρόπους να στηρίξουν τα «θύματα» της μετάβασης, η οποία δεν εκδηλώνεται ταυτόχρονα σε όλους τους τομείς, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Ελληνοαμερικανός ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του MIT Media Lab, Νίκολας Νεγρεπόντε.«Δεν είναι τρελό να φανταζόμαστε ότι θα καλλιεργούμε σπίτια και αυτοκίνητα από σπόρους που θα κατασκευάζουμε», αναφέρει ο διακεκριμένος επιστήμονας της πληροφορικής, μιλώντας  για τη μεγαλύτερη ίσως επιστημονική τάση της εποχής, τη βιοτεχνολογία.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Μήνας αποφάσεων για την Ουκρανία

Κρίσιμος μήνας για την τύχη της Ουκρανίας, τις σχέσεις Ρωσίας- Δύσης και την ευρωπαϊκή ασφάλεια διαγράφεται ο Φεβρουάριος. Ενώ αναμένεται η ανταπάντηση της Μόσχας στις θέσεις της Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανή μια ρωσική επέμβαση της μιας ή της άλλης μορφής εντός του μηνός. Γαλλία και Γερμανία επιμένουν ωστόσο ότι ο δρόμος της διπλωματίας είναι ακόμη ανοιχτός.

  • Είμαι τυχερή που έζησα μια αναγέννηση

Η Μαρία Φαραντούρη στο «Γεύμα με την Κ» ξεφυλλίζει το ημερολόγιο μιας ζωής: η βαριά παιδική ασθένεια, ο Λοΐζος, ο Μίκης, η φυγή στο Παρίσι, ο θαυμασμός του Μιτεράν, η γνωριμία με τους Beatles και τον Πάμπλο Nερούδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή