Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • Φθηνά δάνεια με βεβαιώσεις απο τον κρατικό «Τειρεσία»

Πρόσβαση σε πιο υγιείς χρηματοδοτήσεις, φθηνότερα δάνεια και καλύτερες ρυθμίσεις οφειλών θα δώσει, πρωτίστως σε συνεπείς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα η Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, ο αποκαλούμενος και κρατικός Τειρεσίας. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αποκαλύπτει η «Κ», η Αρχή θα συγκεντρώνει στοιχεία για τις οφειλές νομικών και φυσικών προσώπων προς δημόσιους φορείς (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους). Με βάση αυτά τα στοιχεία θα κάνει πιστοληπτική αξιολόγηση, στο αποτέλεσμα της οποίας θα έχουν πρόσβαση δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει δώσει τη συγκατάθεσή του και ο αξιολογούμενος. Η αξιολόγηση από την ανεξάρτητη Αρχή, θα είναι επίσης σημαντική για τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς του δημοσίου για την ανάληψη έργων και στη παροχή κρατικών εγγυήσεων στο πλαίσιο υλοποίησης χρηματοδοτούμενων από το Δημόσιο ή συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ ή άλλο διεθνή οργανισμό προγραμμάτων

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
Tyler Hicks/The New York Times

  • Ουκρανία: Με το όπλο παρα πόδα

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη παραμένουν και στις δύο πλευρές των συνόρων Ουκρανίας -Ρωσίας και πολλά θα εξαρτηθούν απο την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Ρωσίας την άλλη εβδομάδα. Η ένταση κλιμακώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν πυρά και αλληλοκατηγορίες. O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται πλέον βέβαιος ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία κι οι αυτονομιστές βρίσκονται από χθες σε πλήρη στρατιωτική κινητοποίηση. Σε μια επίδειξη ισχύος ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε τις ασκήσεις στη Λευκορωσία, που περιελάμβαναν εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων. Διπλωμάτες και αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι, όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα, η παρούσα κρίση θα σφραγίσει για δεκαετίες τις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης. Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γραφουν απο τις δυο πλευρές των συνόρων ,οι απεσταλμένοι της «Κ» Πέτρος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Σουλιώτης.

-Συνέντευξη με τη Νίνα Χρούστσεβα, εγγονή του Σοβιετικού ηγέτη του ’50 και του ’60 Νικήτα Χρουστσόφ
Αρθρο του αναπληρωτή καθηγητή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Κωνσταντίνου Φίλη

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
Φωτ. INTIME NEWS

  • Ντόρα Μπακογιάννη: Η αποσταθεροποίηση της Τουρκίας δεν ειναι προς το συμφέρον μας

Την ανάγκη η Ευρώπη να χτίσει ένα σύστημα ασφαλείας το οποίο «οφείλει να λαμβάνει υπόψη και τη Ρωσία» εκφράζει με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στην «Κ». Παράλληλα εκφράζει την άποψη πως η Ευρώπη πρέπει να δει το ζήτημα της «μερικής απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο».

Οσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την «πιο φιλοαμερικανική κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα» και θυμίζει πως εκείνη την περίοδο οι ελληνορωσικές σχέσεις έφτασαν στο χειρότερο σημείο που ήταν ποτέ.

  • Φόβοι για ένταση στο πεδίο με Τουρκία

Φόβοι για μεταφορά της έντασης και στο πεδίο εκφράζονται σε πολλαπλά επίπεδα στην Αθήνα, καθώς η στρατηγική επιλογή της Αγκυρας να αμφισβητήσει τις διεθνείς Συνθήκες που διέπουν το καθεστώς στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο διά της πλαγίας οδού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

  • Ενίσχυση με 15 εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Το φετινό καλοκαίρι θα βρει τον στόλο αεροπυρόσβεσης ενισχυμένο σημαντικά καθώς προστίθενται στο δυναμικό του 15 αεροσκάφη και ελικόπτερα περισσότερα από πέρυσι -συνολικά 93 έναντι 78 το 2021- που εντάσσονται στο πλέγμα σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας. Η μίσθωση των νέων μέσων θα γίνει μέσω διαγωνισμού στον οποίο στρατηγικό ρόλο έχει υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος: Αριστερά-Δεξιά δεν πείθουν τους νέους

Το πολιτικό σύστημα (Αριστερά και Δεξιά) δεν έχει πείσει τους νέους ότι αξίζει τη συμμετοχή τους. Στο γεύμα με την «Κ» ο πρωην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα, τον Βαρουφάκη και την «αστική του αυτοπεποίθηση». 

  • Φρένο στην ατιμωρησία επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση

Στον χρονικό περιορισμό των αναβολών μιας δίκης ώστε να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης σχεδιάζει η κυβέρνηση ενώ ετοιμάζει και νομοθετική μεταβολή με την οποία θα δίνει τη δυνατότητα να μπαίνουν στη φυλακή και καταδικασθέντες σε ποινές ενός ή δύο ετών αν αυτό κρίνει το δικαστήριο.

  • Εγκαταλείπουν τη Βρετανία οι Έλληνες φοιτητές

Η στρόφιγγα εξαγωγής Ελλήνων φοιτητών στη Βρετανία έκλεισε μετά το Brexit, από συνολικά 9.500 ο αριθμός αυτών που σπουδάζουν σήμερα εκεί εκτιμάται ότι μετά βίας φθάνει τα 1.500 άτομα ενώ και οι σχετικές αιτήσεις πήραν την κατιούσα. Η Ολλανδία αναδεικνύεται πλέον ως χώρα υποδοχής φοιτητόκοσμου ιδιαίτερα ευρύχωρη, μαζί με τις παραδοσιακές Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία.      

  • Το χρονικό ενός μικρού θαύματος

Φρικτό ατύχημα. Σε ένα χωράφι της Ζακύνθου το χέρι 11χρονου μπλέχτηκε στη φρέζα τρακτέρ, κόπηκε από τον ώμο και έπεσε στο χώμα. Ενα C-130 μετέφερε τον μικρό στην Αθήνα μέσα σε ειδικό πλαστικό σάκο, το χειρουργείο στο «Αγία Σοφία» κράτησε εννέα ώρες. Η «Κ» καταγράφει με τη βοήθεια των γιατρών-πρωταγωνιστών το χρονικό της πρώτης επιτυχούς επανασυγκόλλησης άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα. 

  • Οι αθόρυβοι «φρουροί» της διαφήμισης

Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας πολλοί δεν το γνωρίζουν παρά την ουσιαστική αποστολή του· είναι το γνωμοδοτικό όργανο που «φιλτράρει» τις διαφημίσεις, τα σλόγκαν, ώστε να καταδειχθεί εάν έχουν προσβλητικό, σεξιστικό, μειωτικό για ομάδες ανθρώπων περιεχόμενο. Μία από τις παρεμβάσεις, ύστερα από καταγγελία μητέρας, αφορούσε αποκριάτικες στολές με φωτογραφίες κοριτσιών που ντύνονταν «σέξι νοσοκόμες», «άγριες δασκάλες» κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή