Στις ανοιξιάτικες «Γλυκές Αλχημείες» που κυκλοφορούν στις 5/3 με την «Καθημερινή της Κυριακής», ο Στέλιος Παρλιάρος και η ομάδα του μεταμορφώνουν τα παλιά γλυκά σε νέες πρωτότυπες δημιουργίες. Κάνουν την μπλακ φόρεστ κέικ, βάζουν ελαιόλαδο στη lemon pie και φουντούκι στη νουγκατίνα, κάνουν τη σεράνο… αλλιώς, ψήνουν ένα τρίχρωμο μαρμπλ κέικ με πολτούς από τρία φρούτα και, αντί για αλμυρή μπάτερσκοτς, φτιάχνουν άλειμμα αλμυρού μελιού!
Ακόμα, οι «Γλυκές Αλχημείες» μας δείχνουν τα πολλά πρόσωπα του σιμιγδαλένιου χαλβά τον οποίο κάνουν κρέμα, βάζουν σε στρώσεις με μπισκότα, αναμειγνύουν με πραλίνα και μας τον παρουσιάζουν όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί.
Καλωσορίζουν την άνοιξη με υπέροχα γαλατένια γλυκά όπως κρεμ μπριλέ με γιαούρτι και γαλακτομπούρεκο με τυρί κρέμα αλλά και με δέκα υπέροχα γλυκά, γεμάτα αρώματα: από μπακλαβά με ξερά φρούτα και ροδοπέταλα μέχρι σαρλότ με σπιτικά μπισκότα βουτύρου. Γλυκά χαρούμενα και αλέγκρα, γλυκά που θέλουν να φαγωθούν με παρέα και που προμηνύουν γιορτές, καλέσματα και τα πρώτα ξεμυτίσματα σε αυλές και μπαλκόνια. Μπορούμε να τα απολαύσουμε από τώρα με διάφορες αφορμές, αλλά ο τελικός προορισμός τους είναι το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.
Στις Γλυκές Αλχημείες που κυκλοφορούν εκτάκτως 5 Μαρτίου με την «Καθημερινή» της Κυριακής.