Φωτογραφίζοντας ολόκληρο τον κόσμο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Φωτογραφίζοντας ολόκληρο τον κόσμο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει η Google, όταν οι καταναλωτές ψάχνουν για μια επιχείρηση στο διαδίκτυο, σε ποσοστό 44% καταφεύγουν στις υπηρεσίες χαρτών, ενώ το 41% των αναζητήσεων αυτών οδηγούν σε επίσκεψη στον φυσικό χώρο του καταστήματος. Η γνωστή υπηρεσία Street View έκλεισε 15 χρόνια ζωής και για να φωτογραφηθεί ο κόσμος χρειάστηκαν 220 δισεκατομμύρια φωτογραφίες, ενώ οι «φωτογράφοι», υπάλληλοι της εταιρίας ή εθελοντές, χρειάστηκε να διανύσουν μια απόσταση που αντιστοιχεί στον γύρο του κόσμου πάνω από τετρακόσιες φορές.

Για κάποια σημεία, και για να συμπληρωθεί το παζλ, μια διαδικασία που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, χρειάστηκε να προσεγγιστούν και ορισμένες περιοχές δυσπρόσιτες, εσωτερικοί χώροι ή τόποι αφιλόξενοι – από ορυχεία μέχρι κορυφές ουρανοξυστών και από ενεργά ηφαίστεια μέχρι παγωμένες πλαγιές. Για αυτόν τον λόγο ο στόλος του Street View εμπλουτίστηκε με ειδικά τρίκυκλα ή ακόμα και σνόουμομπιλ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τη δουλειά έκαναν οι γνωστοί trekkers, δηλαδή πολίτες που οικειοθελώς διέσχισαν αποστάσεις με τα πόδια, κουβαλώντας στην πλάτη τους την ειδική φωτογραφική μηχανή. Το «Κ» αφηγείται την περιπέτεια της οπτικής καταγραφής του κόσμου μας και παραθέτει στοιχεία για τα συνηθέστερα επισκέψιμα μέρη του πλανήτη, αλλά συγκεκριμένα και της χώρας μας. 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την 29η Μαΐου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT