Οδηγούμε την Alfa Romeo Tonale, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε την Alfa Romeo Tonale, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πλέον αναμενόμενο SUV της χρονιάς «πατάει» επίσημα στο δρόμο, έχοντας βγει από τη νέα γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Giambattista Vico της Stellantis, ωστόσο λίγα άλλαξαν σε σχέση με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2019 στη Γενεύη, επιβεβαιώνοντας πως δεν πήγαν στράφι τα όσα καλά ακούστηκαν τότε για τη σχεδιαστική προσέγγιση, πίσω από την οποία βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Λιώκης, Lead Exterior Designer του μοντέλου. 

Με εξωτερικές διαστάσεις που την τοποθετούν στην καρδιά των C-SUV (4,53 μ. μήκος, 1,84 μ. πλάτος και 1,6 μ. ύψος), η Tonale δεν ξεχνά το σήμα που κουβαλάει: η χαρακτηριστική γραμμή «GT Line» στο προφίλ της προέρχεται από την Giulia GT, ενώ οι όγκοι της είναι εμπνευσμένοι από την 8C Competizione. Η τριγωνική μάσκα εμπρός (Trilobo) και η σύνθεσή της με τους αεραγωγούς (Scudetto) την κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμη στο δρόμο, παρά το γεγονός ότι είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο σήμερα, με στοιχεία όπως τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED Adaptive Matrix, που είναι εμπνευσμένα από την SZ Zagato και το πρωτότυπο Proteo. 

Στο εσωτερικό, όπου θα μεταφερθούν με σχετική άνεση πέντε επιβάτες, το χθες συναντάει το σήμερα με λεπτομέρειες όπως το χαρακτηριστικό σχήμα «Cannocchiale» του καλύμματος του πίνακα οργάνων, που παραπέμπει σε δύο στρογγυλά αναλογικά όργανα (ψηφιακά στην πραγματικότητα), τους επίσης στρογγυλούς αεραγωγούς και το τριάκτινο σπορ τιμόνι, που ανάλογα με την έκδοση μπορεί να φέρει και αλουμινένια paddles. 

*Διαβάστε περισσότερα για την Alfa Romeo στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή