Με 7 microcars στο κέντρο της Αθήνας, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Με 7 microcars στο κέντρο της Αθήνας, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μικροσκοπικά οχήματα της κατηγορίας «Le» είναι απλά στη σχεδίαση, έξυπνα και πρακτικά στη χρήση τους, αμιγώς ηλεκτρικά στην κίνησή τους και εξαιρετικά προσιτά από πλευράς κόστους, συγκεντρώνοντας ακριβώς τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για τις καθαρά αστικές μετακινήσεις. 

Τα μικροσκοπικά αυτά τετράτροχα πρωτοεμφανίστηκαν στην Κίνα πριν από μερικές δεκαετίες. Πολλοί χαμογέλασαν τότε με αυτές τις «καρικατούρες αυτοκινήτων», όπως τις αποκάλεσαν. 

Αρκετά όμως έμελλε να αλλάξουν στα χρόνια που ακολούθησαν, καθώς οι μεγαλουπόλεις άρχισαν να αντιμετωπίζουν ασφυκτικά κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι χερσαίες μεταφορές «εγκαλούνται» για το 67% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του πλανήτη, ενώ την ίδια στιγμή η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά με μανία εναλλακτικές λύσεις. Σε αρκετές πρωτεύουσες, κάτω από μεγάλες πιέσεις, τα κέντρα «κλείνουν» στα οχήματα με τους κλασικούς θερμικούς κινητήρες. 

Αν το «μέλλον» για ένα δεύτερο αυτοκίνητο, με κύρια χρήση τις μετακινήσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα, περνάει μέσα από οχήματα με μικρές εξωτερικές διαστάσεις, χώρο για δύο άτομα και κάποια μικροαντικείμενα, δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, αυτονομία κοντά στα 100 χλμ. και, κυρίως, χαμηλό κόστος αγοράς και χρήσης, τότε ίσως η λύση είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα των κατηγοριών L6e-L7e. 

*Διαβάστε περισσότερα για την κατηγορία των μικροαυτοκινήτων στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή