Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Σε απόλυτη ετοιμότητα, ακόμη και για ακραίες κινήσεις έντασης από πλευράς Άγκυρας βρίσκεται η Αθήνα, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τελεί υπό πίεση και υιοθετεί ολοένα και οξύτερη ρητορική

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • Σε επιφυλακή για όλα τα ενδεχόμενα – Η Αθήνα εξετάζει κάθε κίνηση της Αγκυρας – Επιμένει στην όξυνση ο Ερντογάν:

Σε απόλυτη ετοιμότητα, ακόμη και για ακραίες κινήσεις έντασης από πλευράς Άγκυρας βρίσκεται η Αθήνα, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τελεί υπό πίεση και υιοθετεί ολοένα και οξύτερη ρητορική. Με δεδομένο μάλιστα ότι παρατηρείται συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στις μικρασιατικές αρχές διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές «ξεσκονίζουν» παλαιότερες αναλύσεις τους για το ενδεχόμενο τεχνητής πρόκλησης κρίσης στα ελληνοτουρικά: Σε αυτές περιλαμβανόταν το ενδεχομένο αποβίβασης μεταναστών σε κάποια νησίδα ή νησί εξ αυτών που η Τουρκία θεωρεί «ακαθορίστου κυριότητας» και της προσπάθειας διάσωσής τους από την τουρκική ακτοφυλακή. Τυχόν σχετική κίνηση θα είχε πρόσθετη «βαρύτητα» υπό το φως και του νέου δόγματος της Αγκυρας για σύνδεση της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με την κυριαρχία τους. Σε κάθε περίπτωση οι Ενοπλες Δυνάμεις στο Ανατολικό Αιγαίο παραμένουν σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής.

  • Αρθρα των Τσενγκίζ Ακτάρ και Ιωάννη Ν. Γρηγοριάδη
  • Γιατί έχουμε πιο ακριβά απορρυπαντικά και γάλα-Κρας τεστ τιμών: 

Το μέσο εισόδημα στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο από της Ισπανίας, της Γαλλίας ή της Γερμανίας. Ωστόσο, οι Ελληνες πληρώνουν ακριβότερα το γάλα, τον στιγμιαίο καφέ, τα απορρυπαντικά ή τις βρεφικές πάνες της ίδιας εταιρείας από πλουσιότερους Ευρωπαίους. Στην Ελλάδα οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα και στην ενέργεια είναι υψηλότερες από ό,τι στην Ευρωζώνη. Ο πληθωρισμός είναι εν πολλοίς εισαγόμενος, αλλά κατά ένα μέρος έχει αποκλειστικά ελληνικές αιτίες.

  • Νέα προικοδότηση έως 100.000 ευρώ στις startups:

Δρομολογείται νέα προικοδότηση των startups έως το ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς-είναι ήδη 567- με πρώτους τομείς δραστηριοποίησης τις βιοεπιστήμες, τον τουρισμό, το περιβάλλον και την ενέργεια. Η «Κ» παρουσιάζει τον χάρτη των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

  • Νέος ανταγωνιστής στον τουρισμό η Κροατία:

Ο τουρισμός θα γνωρίσει φέτος ημέρες του 2019 κι ακόμη καλύτερες. Ωστόσο, εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, καθώς οι ανταγωνιστές του ελληνικού τουριστικού προϊόντος πληθαίνουν. Ενας από αυτούς, είναι η Κροατία, ο τουρισμός της οποίας γνωρίζει αλματώδη αύξηση εκτοπίζοντας φέτος την Πορτογαλία από την πρώτη πεντάδα των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών προορισμών.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • Είναι «κουλ» να είμαι Έλληνας και με τη βούλα:

Είναι «κουλ» να είμαι Ελληνας και επισήμως, τα κατάφερα, πήρα την υπηκοότητα  ανεβαίνοντας ένα βουνό από χαρτιά, τώρα νιώθω και με τη βούλα υπερήφανος, λέει στην «Κ» ο διάσημος ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, με ρίζες από το Αίγιο, τη Σύρο και τη Λιβαδειά. Αποταμιεύω εικόνες κάθε φορά που έρχομαι αλλά με το συμπάθιο «πώς μπορείτε και τρώτε τα χταπόδια αυτά τα υπέροχα πλάσματα;».  

  • Ευρωπρόστιμο για άδεια…βοσκοτόπια την περίοδο 2016-2019:

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο επιβολής ευρωπροστίμου ύψους 180 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις με επίκεντρο βοσκοτόπια… χωρίς ζώα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα. Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2016-2019.

  • Χτίζοντας γέφυρες μεταξύ ΑΕΙ και βιομηχανίας:

Καταλύτης για τη δραστική μεταμόρφωση της οικονομίας και της χώρας είναι τα πανεπιστήμια, αναγκαία η διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, τονίζει στην «Κ» ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Για τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, τα συν και τα πλην, γράφουν επίσης οι Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος, Μαρίζα Φουντοπούλου, Γιώργος Ν. Καραβοκύρης, Αντώνης Καραμπατζός και Αλέξης Αρβανίτης.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • «Βλέποντας» την Ακρόπολη με τα μάτια της ψυχής:

«Βλέπουν» την Ακρόπολη ακούγοντας και μέσω της αφής σχεδιάζουν στο νου το πορτρέτο του Ιερού Βράχου, ήταν στοίχημα ζωής αυτή η ανάβαση. Ξεναγοί μιλούν στην «Κ» για το, εν προκειμένω, λειτούργημά τους όταν οι επισκέπτες είναι τυφλοί ή άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης.

  • Μία παγκόσμια συνωμοσία στις ΗΠΑ – Το πρώτο μυθιστόρημα της Χίλαρι Κλίντον:

Ο τίτλος του είναι «Κράτος Τρόμου» και πρωταγωνίστριά του μια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που προσπαθεί να αποτρέψει μια παγκόσμια συνωμοσία. Το πρώτο μυθιστόρημα της Χίλαρι Κλίντον γράφτηκε με τη συνεργασία της Λουίζ Πένι και θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Bell/Χαρλένικ.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Γράφουν-μιλούν στην «Κ»: Νούμπαρ Αφέγιαν, Ιδρυτής της Moderna:

Ετοιμο το εμβόλιο ευρύτερης κάλυψης το φθινόπωρο. Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Ιστορικός, καθηγητής πανεπιστημίου και ακαδημαϊκός: Η δυτική προέλευση
του αντιδυτικισμού. Σιάο Τζουντσένγκ, Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα: Ορόσημο και νέα αφετηρία των σινοελληνικών σχέσεων. Λόρι  Γκλίμσερ, Καθηγήτρια Μικροβιολογίας και Ανοσοβιολογίας στο Χάρβαρντ: Περιμένουμε καλά νέα για το εμβόλιο κατά του καρκίνου. Αλεξάντερ Κούλεϊ, Καθηγητής της έδρας Κλερ Τόου στο κολέγιο Μπάρναρντ του Πανεπιστημίου Κολούμπια: Ο πόλεμος θα δοκιμάσει τη Δύση. Ριίνα Σικούτ, Πρώην υπουργός Υγείας και Εργασίας της Εσθονίας: Πάντα ξέραμε ότι η Ρωσία είναι μια απειλή.

  • 1922, Τα αναπάντητα ερωτήματα της καταστροφής: Η Μικρασιατική Εκστρατεία κρίθηκε σε στρατιωτικό ή διπλωματικό επίπεδο;
  • Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πλανήτης πήγε ένα βήμα πίσω – Οι ανοιχτοί «λογαριασμοί» της Ελλάδας
  • Η θερινή στρατηγική χρήσης της μάσκας
  • Ζητούμενο, ένας ενιαίος φορέας της ελληνικής έρευνας-άρθρο παρέμβαση στην «Κ»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή