Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Σκληρό πόκερ στη Μαδρίτη, σχέδιο αντίδρασης στο Αιγαίο - Οι απαντήσεις που ετοιμάζει η Αθήνα στις κινήσεις Ερντογάν

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • Σκληρό πόκερ στη Μαδρίτη, σχέδιο αντίδρασης στο Αιγαίο – Οι απαντήσεις που ετοιμάζει η Αθήνα στις κινήσεις Ερντογάν

Ετοιμος για σκληρό διπλωματικό παιχνίδι, εάν απαιτηθεί, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στη Μαδρίτη για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ενώ η Τουρκία εξακολουθεί να αντιδρά. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού είναι προετοιμασμένοι για δύο αρνητικά σενάρια: είτε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «εντάξει» την Ελλάδα στα αιτήματά του, προκειμένου να επιτρέψει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, είτε να παρουσιάσει τις τουρκικές θέσεις περί αποστρατιωτικοποίησης και συνεκμετάλλευσης. Σε περίπτωση ναυαγίου που θα οδηγούσε σε επιθετική συμπεριφορά στο Αιγαίο, οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν έτοιμο σχέδιο αντίδρασης.

  • Εκλογικές ασκήσεις στο Μαξίμου ενόψει Σεπτεμβρίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου οι συζητήσεις για την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών για τις αρχές φθινοπώρου. Στο επίκεντρο βρίσκονται θέματα όπως ο «πήχυς» του ποσοστού της Ν.Δ. στην αναμέτρηση της απλής αναλογικής και ποια Κυριακή του Σεπτεμβρίου είναι η καταλληλότερη για να στηθούν οι κάλπες.  

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • «Είναι απελευθερωτικό ότι βρίσκεται στη φυλακή»

Στο κατώφλι της εφηβείας κακοποιήθηκε σεξουαλικά από άνθρωπο τυφλής εμπιστοσύνης, τον προπονητή της ιστιοπλοΐας, ανέβαινε για χρόνια μόνη, κουβαλώντας θυμό και φόβο, γολγοθά σιωπής, ώσπου σήμανε η ώρα να σύρει τον αυτουργό στην οδό της τιμωρίας. Ναι, «είναι πολύ απελευθερωτικό, ηθική δικαίωση, να ξέρεις ότι αυτός είναι πια στη φυλακή». Και τώρα που έπεσε η αυλαία της πρώτης δίκης του ελληνικού #MeToo; «Είμαι έτοιμη για τον επόμενο αγώνα» λέει, δαμάζοντας και εφιάλτες, σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση στην «Κ», η 23χρονη σήμερα, γενναία Αμαλία Προβελεγγίου.

  • Υπόγεια με τιμές ρετιρέ

Είναι «φούσκα» η ελληνική αγορά ακινήτων; Πολλοί υποστηρίζουν πως δεν είναι -τουλάχιστον όχι ακόμη- αλλά η αλματώδης αύξηση τιμών πώλησης και ενοικίων τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί στρεβλώσεις. Σε κάποιες περιοχές η ζήτηση για μικρά διαμερίσματα έχει οδηγήσει τα ενοίκια για ημιυπόγεια σε επίπεδα ρετιρέ και το κόστος ανά τ.μ. σε επίπεδα … Λονδίνου.

  • Οδηγός επιβίωσης με υψηλό πληθωρισμό: Τι να κάνετε με τα δάνεια, τα επιτόκια,τις καταθέσεις, τι συμφέρει να αγοράσετε
  • Μια πλατεία με βαριά ιστορία

Σύμβολο,  μεταξύ άλλων, της εβραϊκής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, χώρος μνήμης και γεγονότων, η πλατεία Ελευθερίας βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των σχεδίων κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ, εν μέσω πολλών αντιδράσεων. Τι λένε ξιφουλκώντας ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο τέως δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, και εκπρόσωποι της Ισραηλιτικής Κοινότητας.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • Απόφαση – σοκ οξύνει την πόλωση στις ΗΠΑ

Σοκ προκαλεί η απόφαση του αμερικανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου να αναστείλει τη συνταγματική προστασία των αμβλώσεων, ένα νομικό προηγούμενο μισού αιώνα. Η απόφαση αναμένεται να οδηγήσει σε απαγόρευση των αμβλώσεων στις μισές περίπου Πολιτείες της Αμερικής ενώ είναι πιθανό να οξύνει την πόλωση  στη χώρα.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Μην καπηλεύεστε τη μνήμη του γιου μου

«Μην καπηλεύεστε τη μνήμη του, ο γιος μου δεν ανήκε σε καμία ομάδα ή πολιτικό χώρο» είναι το μήνυμα  που στέλνει, μέσω γραπτής παρέμβασής της στην «Κ», η κ. Τζίνα Τσαλικιάν, μητέρα του δολοφονηθέντος 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

  • Τα «δελφίνια» φεύγουν τα Καταμαράν έρχονται

Πέρασε μισός αιώνας από τότε που ο εφοπλιστής Λιβανός έφερε τα σοβιετικής κατασκευής ιπτάμενα δελφίνια για να κάνουν τα δρομολόγια  στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Φέτος, τα θορυβώδη «δελφίνια» αποσύρονται και τη θέση τους παίρνουν σύγχρονα νορβηγικά καταμαράν με φωτοβολταϊκά πάνελ.

  • Πιο ενισχυμένα φέτος τα μελτέμια

Τα μελτέμια του Αιγαίου θα μας επισκεφθούν εφέτος πιο ενισχυμένα με τάση… επέκτασής τους και τον Σεπτέμβριο. Δροσιά από τη μια, περαιτέρω ανησυχία για εκδήλωση πυρκαγιών από την άλλη, λένε ειδικοί επιστήμονες στην «Κ» -όλα απόρροια της κλιματικής αλλαγής τονίζουν.

  • Ενα μουσείο ναυαγίων στον βυθό της Τζιας

Ο βυθός της Τζιας βρίσκεται στην παγκόσμια βιτρίνα των κορυφαίων θαλάσσιων πάρκων, με τον πρώτο στην Ελλάδα ενάλιο ιστορικό τόπο, ένα μουσείο που αποτελείται από τα ναυάγια του «Βρετανικού» (αδελφού πλοίου του «Τιτανικού»), του «Μπουρντιγκαλά» και του ατμόπλοιου «Πατρίς». Πιστοποιημένοι δύτες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να τα επισκέπτονται, τονώνοντας τον ελληνικό καταδυτικό τουρισμό.

  • Γράφουν- μιλούν στην «Κ»: Ευάγγελος Αποστολάκης, Αλέξανδρος Διακόπουλος – Νίκος Στουρνάρας, Απόστολος Δοξιάδης – Σωτήριος Κ. Σέρμπος, Λουκάς  Γ. Χριστοφόρου.
  • Αχαρτογράφητα νερά στο φετινό μηχανογραφικό των υποψηφίων για τα ΑΕΙ.
  • Πρωταγωνιστές: Γιώργος Βότσης, στις συμπληγάδες Ασφάλειας – Αριστεράς.
  • Οι καιροί απαιτούν πιο δυνατή Ευρώπη

Οι φανατικοί απειλούν να συμπαρασύρουν τον κόσμο στη βία, oι Ευρωπαίοι καλούμαστε τώρα να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να προστατεύσουμε τον πλανήτη και τον πολιτισμό μας. Στο Γεύμα με την «Κ» η Σνέσκα Μιχαϊλοβιτς ,γενική γραμματέας της Europa Nostra.

  • Το στρες γερνάει το ανοσοποιητικό

  Το άγχος «μικραίνει τη ζωή» επιμένουν τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί, τονίζοντας ότι αφήνει βαρύ αποτύπωμα όχι μόνο στην ψυχική, αλλά και στη σωματική υγεία. Οταν, μάλιστα, επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης άσθματος, έλκους, εμφράγματος και εγκεφαλικού.

  • 1922, τα αναπάντητα ερωτήματα: Θα μπορούσε να είχε περιέλθει η Ανατολική Θράκη στην ελληνική επικράτεια;
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή