Η εξωτική Kimera EVO37 αναβιώνει τη θρυλική εποχή των αγωνιστικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του ’80, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η εξωτική Kimera EVO37 αναβιώνει τη θρυλική εποχή των αγωνιστικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του ’80, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνομιλώντας με τον Λούκα Μπέτι, τον Ιταλό οδηγό αγώνων και δημιουργό της Kimera EVO37, είναι σαφές πως η τελευταία είναι εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία «restomod», την οποία όμως εν προκειμένω η ομάδα του έχει φτάσει στα άκρα. Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο συνδυάζεται το στυλ και η γοητεία ενός εκ των κορυφαίων εκπροσώπων από τους αγώνες της δεκαετίας του ’80, με τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου αυτοκινήτου όσον αφορά τους τομείς της τεχνολογίας, της ποιότητας και της απόδοσης.

Η Kimera EVO37, λοιπόν, αποτίνει φόρο τιμής στους πρωταγωνιστές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, στην εποχή του Group Β, και συγκεκριμένα στη Lancia 037, που το ’83 κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο νικώντας τους τετρακίνητους αντιπάλους της, ενώ είναι σαφές πως στο κάδρο του δημιουργού του αυτοκινήτου δεν μπήκε μόνο ο πρόγονός του, αλλά και όλα τα σύγχρονα supercar. Η εξωτική αυτή κατασκευή, φυσικά, απευθύνεται σε συλλέκτες, καθώς θα παραχθεί μόνο σε 37 κομμάτια, σε τέσσερα συγκεκριμένα χρώματα που ταιριάζουν με το στυλ της, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 540.000 ευρώ για το κάθε αντίτυπο.

Γιατί όμως ο Λούκα Μπέτι επέλεξε να αναβιώσει μια Lancia ανάμεσα σε μια πληθώρα εμβληματικών ιταλικών αυτοκινήτων της εποχής; Γεννημένος ο ίδιος στο Κούνεο, όπου βρίσκεται σήμερα και η έδρα της εταιρείας, μας εξηγεί ότι η αγαπημένη φίρμα των Πιεμοντέζων είναι η Lancia, όταν στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια το απόλυτο σύμβολο ήταν και παραμένει η Ferrari.

Για τη δημιουργία της Kimera συνεργάστηκαν μηχανικοί που συμμετείχαν στην εξέλιξη της «037», μεταξύ των οποίων και ο Κλαούντιο Λομπάρντι, ο οποίος ξανασχεδίασε τον κινητήρα, ενώ στην εξέλιξη του αυτοκινήτου έλαβε μέρος και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μίκι Μπιαζιόν.

*Διαβάστε περισσότερα για την Kimera EVO37 στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή