Στον Γαστρονόμο Ιουλίου: Το καλοκαίρι όλη η Ελλάδα τηγανίζει! – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στον Γαστρονόμο Ιουλίου: Το καλοκαίρι όλη η Ελλάδα τηγανίζει! – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν πιάνουν οι ζέστες στην Ελλάδα ανάβουμε μάτια και γκάζια και βάζουμε τηγάνι. Στον Γαστρονόμο Ιουλίου τιμάμε τα ελληνικά τηγανητά όπως τους πρέπει!

Κάναμε ένα μακρύ ταξίδι στο παρελθόν και ανακαλύψαμε πώς οι Μυκηναίοι μαγείρευαν σε αντικολλητικά τηγάνια και πως ο Αριστοφάνης αφιέρωσε μια ολόκληρη κωμωδία του στους τηγανιστές, τους μάστορες της τέχνης του τηγανίσματος!

Γνωρίσαμε τα τηγανιτζίδικα, τα στέκια της Πόλης, της Νάπολης αλλά και Σύρου και της Τήνου και γνωρίσαμε τους τραγανούς τηγανητούς μεζέδες, το streetfood των παππούδων μας!

Ζεστάναμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τηγανίσαμε μελιτζάνες, κολοκυθάκια και ντομάτες με τα πιο αναπάντεχα, τραγανά παναρίσματα!

Συγκεντρώσαμε απίθανες ιδέες για κεφτεδάκια με κάθε λογής κιμάδες, από κλασικούς μοσχαρίσιους μέχρι πρόβειους, και μάθαμε τους 5 καλύτερους τρόπους για να ετοιμάσουμε τις αγαπημένες μας τηγανητές πατάτες!

Βάλαμε στο τηγάνι τους λαχταριστούς ψευτοκεφτέδες της ελληνικής κουζίνας σαν τους θρυλικούς σαντορινιούς ντοματοκεφτέδες, και φτιάξαμε τραγανές κροκέτες με βλίτα και με μυρωδικά!

Αφιερώσαμε 10 σελίδες στις πιο μερακλίδικες, μελωμένες τηγανιές: χοιρινές, μοσχαρίσιες, με αρνάκι, με λουκάνικα αλλά και με κοτόπουλο, με πλούσιες μυρωδιές και αναπάντεχους συνδυασμούς!

Μα, θα έλειπαν τα ψαράκια και τα θαλασσινά από ένα αφιέρωμα στα θερινά μας τηγανητά; Οχι βέβαια! Τηγανίσαμε γαυράκια, σαρδέλες, γαρίδες και καλαμαράκια σε αξεπέραστες παραδοσιακές αλλά και σε συναρπαστικές, νέας γενιάς συνταγές για το τσίπουρο και το ουζάκι μας.

Και για το τέλος, ταξιδέψαμε στην Κρήτη και συναντήσαμε τις συμπεθέρες που θα μπορούσαν να είναι οι γιαγιάδες μας και που συναγωνίζονται στα καλύτερα μελωμένα γλυκά του τηγανιού, από ξεροτήγανα και ανεβατά λουκούμια, μέχρι μπουρεκάκια με μυζήθρα!

Στον «Γαστρονόμο» που κυκλοφορεί την Κυριακή 10 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή