Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Γαστρονόμο Ιουλίου: Το καλοκαίρι όλη η Ελλάδα τηγανίζει! – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-1

Όταν πιάνουν οι ζέστες στην Ελλάδα ανάβουμε μάτια και γκάζια και βάζουμε τηγάνι. Στον Γαστρονόμο Ιουλίου τιμάμε τα ελληνικά τηγανητά όπως τους πρέπει!

Κάναμε ένα μακρύ ταξίδι στο παρελθόν και ανακαλύψαμε πώς οι Μυκηναίοι μαγείρευαν σε αντικολλητικά τηγάνια και πως ο Αριστοφάνης αφιέρωσε μια ολόκληρη κωμωδία του στους τηγανιστές, τους μάστορες της τέχνης του τηγανίσματος!

Γνωρίσαμε τα τηγανιτζίδικα, τα στέκια της Πόλης, της Νάπολης αλλά και Σύρου και της Τήνου και γνωρίσαμε τους τραγανούς τηγανητούς μεζέδες, το streetfood των παππούδων μας!

Ζεστάναμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τηγανίσαμε μελιτζάνες, κολοκυθάκια και ντομάτες με τα πιο αναπάντεχα, τραγανά παναρίσματα!

Συγκεντρώσαμε απίθανες ιδέες για κεφτεδάκια με κάθε λογής κιμάδες, από κλασικούς μοσχαρίσιους μέχρι πρόβειους, και μάθαμε τους 5 καλύτερους τρόπους για να ετοιμάσουμε τις αγαπημένες μας τηγανητές πατάτες!

Βάλαμε στο τηγάνι τους λαχταριστούς ψευτοκεφτέδες της ελληνικής κουζίνας σαν τους θρυλικούς σαντορινιούς ντοματοκεφτέδες, και φτιάξαμε τραγανές κροκέτες με βλίτα και με μυρωδικά!

Αφιερώσαμε 10 σελίδες στις πιο μερακλίδικες, μελωμένες τηγανιές: χοιρινές, μοσχαρίσιες, με αρνάκι, με λουκάνικα αλλά και με κοτόπουλο, με πλούσιες μυρωδιές και αναπάντεχους συνδυασμούς!

Μα, θα έλειπαν τα ψαράκια και τα θαλασσινά από ένα αφιέρωμα στα θερινά μας τηγανητά; Οχι βέβαια! Τηγανίσαμε γαυράκια, σαρδέλες, γαρίδες και καλαμαράκια σε αξεπέραστες παραδοσιακές αλλά και σε συναρπαστικές, νέας γενιάς συνταγές για το τσίπουρο και το ουζάκι μας.

Και για το τέλος, ταξιδέψαμε στην Κρήτη και συναντήσαμε τις συμπεθέρες που θα μπορούσαν να είναι οι γιαγιάδες μας και που συναγωνίζονται στα καλύτερα μελωμένα γλυκά του τηγανιού, από ξεροτήγανα και ανεβατά λουκούμια, μέχρι μπουρεκάκια με μυζήθρα!

Στον «Γαστρονόμο» που κυκλοφορεί την Κυριακή 10 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

Επιστροφή στη Βόρεια Εύβοια – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-2

Ο τόπος πρασινίζει ξανά, οι άνθρωποι ελπίζουν, επιμένουν και αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα μέλλον. Ένα οδοιπορικό του «Κ» στη Βόρεια Εύβοια λίγο πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταστροφή.

Ένας Έλληνας στο πρωτάθλημα του αμερικάνικου φούτμπολ; Ο 21χρονος Γιώργος Καρλαύτης, το νέο αστέρι του NFL, σε μια συνέντευξη για τη ζωή του, την εγκατάσταση στην Αμερική, την πρόκληση ενός «άγνωστου» αθλήματος, το οποίο θα μπορούσε σιγά σιγά να έρθει και στη χώρα μας. 

Το Ωδείο Αθηνών ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα του και το «Κ» επισκέφτηκε τον χώρο, κατάγραψε τα έργα, είδε τα σχέδια που θα μετατρέψουν ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της πρωτεύουσας σε έναν τόπο δημιουργικότητας, γνώσης και διασκέδασης.

Τέσσερις ερασιτέχνες σολίστ άνω των 65 ετών πέρασαν από την οντισιόν της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κέρδισαν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση Μέσα Χώρα και ετοιμάζονται για το πρώτο μεγάλο χειροκρότημα.

Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον θρυλικό Βρετανό φωτογράφο Μάρτιν Παρ λίγο πριν παρουσιάσει τις «καλοκαιρινές» του φωτογραφίες στο νησί της Πάτμου.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 10 Ιουλίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή