Ο Greek Freak του NFL – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ο Greek Freak του NFL – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τηλέφωνο χτύπησε μόνο δύο φορές, μέχρι να ακούσω τον Γιώργο Καρλαύτη στην άλλη άκρη της γραμμής. Μόλις είχε τελειώσει την πρωινή του προπόνηση σε κάποια παραλία της Πάρου, όπου βρισκόταν για διακοπές. «Σε δύο μέρες θα επιστρέψω πίσω, όπου σιγά σιγά θα ξεκινήσω την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν». Ο Γιώργος Καρλαύτης αναφέρεται στο NFL, στο οποίο θα φορέσει την φανέλα των Chiefs του Κάνσας Σίτι και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα αμερικανικού φούτμπολ στον κόσμο. Γενιά του 2001, ετών 21.

Τον Απρίλιο επιλέχθηκε στο νούμερο 30 του ντραφτ του NFL. Οι ειδικοί του αθλήματος εκθειάζουν τις αμυντικές του ικανότητες, οι προπονητές τον αποκαλούν «μηχανή υψηλών οκτανίων», οι Αμερικάνοι του δίνουν τον χαρακτηρισμό «Greek Freak», αντλώντας έμπνευση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο ίδιος παραμένει ταπεινός και μονίμως αφοσιωμένος στον στόχο του, ο οποίος είναι να εξελιχθεί στο άθλημα και να μάθει στους Έλληνες πώς παίζεται το φούτμπολ.

Λίγο πριν την επιστροφή του στο Κάνσας Σίτι, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σε ελληνικό μέσο, το επόμενο αστέρι του αμερικανικού φούτμπολ διηγήθηκε στο «Κ» την ζωή του, εξηγεί γιατί δυσκολευόμαστε να μάθουμε το σπορ, αλλά και τι σημαίνει για τον ίδιο ο παραλληλισμός με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 10 Ιουλίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή