Επαγγέλματα του Μέλλοντος – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Επαγγέλματα του Μέλλοντος – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ένα πρωτότυπο βιβλίο για όσους ψάχνουν τον δρόμο της δικής τους επιτυχίας.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο Επαγγέλματα του Μέλλοντος που προσφέρει η Καθημερινή την Κυριακή 17 Ιουλίου ΔΕΝ είναι ένας τυπικός οδηγός σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας, ούτε ένας κατάλογος εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σχολών και κέντρων κατάρτισης. Είναι ένα παράθυρο στο μέλλον της επιστήμης και της αγοράς εργασίας, που έχει σκοπό να δώσει στους νέους και τις νέες, είτε υποβλήθηκαν στη δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων είτε όχι, κάτι που δυστυχώς σπανίζει στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα: μια ευρεία αντίληψη για το τι συμβαίνει «εκεί έξω». Για τους νέους δρόμους που ανοίγει η ραγδαία τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη – δρόμους που μπορεί να οδηγήσουν σε μια λαμπρή, δημιουργική και προσοδοφόρο σταδιοδρομία, και την ύπαρξη των οποίων οι περισσότεροι αγνοούν. Οπως και για τις ευκαιρίες που συνοδεύουν τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας, όπως π.χ. η περιβαλλοντική και η ενεργειακή κρίση – πόσοι άραγε συνειδητοποιούμε πόσο περιζήτητη μπορεί να είναι στο εγγύς μέλλον η εξειδίκευση στην αξιοποίηση της βιομάζας, ή το επάγγελμα του μηχανικού περιβάλλοντος και αειφορίας;

Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος είναι ένα συλλογικό έργο που φέρει τη σφραγίδα εγκυρότητας της Πρωτοβουλίας για την Παιδεία και Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α) και καταγράφει τις τελευταίες εξελίξεις και προοπτικές σε 20 διαφορετικά πεδία απασχόλησης, από τη Φυσική Αγωγή μέχρι τη… Φυσική, από τη Ναυτική Τεχνολογία μέχρι τη Ρομποτική, από την Περιβαλλοντική Μηχανική μέχρι τη Βιοπληροφορική. Τα κείμενά του είναι γραμμένα από έγκριτους επιστήμονες, ανθρώπους που διαθέτουν γνώσεις και μακρά εμπειρία, έχοντας υπηρετήσει για δεκαετίες αυτά τα επαγγέλματα στο ανώτατο επίπεδο.

Το βιβλίο Επαγγέλματα του Μέλλοντος απευθύνεται σε μαθητές του γυμνασίου και κυρίως του λυκείου που προβληματίζονται για την ακαδημαϊκή και εν συνεχεία την επαγγελματική τους πορεία, σε γονείς, αλλά και σε πρόσφατα αποφοιτήσαντες που προσπαθούν να επιλέξουν πιο συγκεκριμένες διαδρομές, ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές, όπου πλέον η διεπιστημονικότητα διαδραματίζει ρόλο σημαντικό. Είναι μια έκδοση που ενημερώνει, εμπνέει αλλά και στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα: Την επιτυχία του ο καθένας την κρατάει στα χέρια, στο μυαλό και στην ψυχή του!

Κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Ιουλίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή