Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Μία ανθηρή βιομηχανία λογοκλοπής με παραρτήματα πέριξ των ΑΕΙ διαφημίζει ετοιμοπαράδοτες φοιτητικές εργασίες, μνημεία κοπτορραπτικής, με αντίτιμο έως και 500 ευρώ και εξασφαλισμένη πελατεία

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • Κυκλώματα λογοκλοπής και όργιο αντιγραφής στα ΑΕΙ – Καθηγητές καταγγέλλουν δίκτυα πώλησης «έτοιμων» εργασιών:

Μία ανθηρή βιομηχανία λογοκλοπής με παραρτήματα πέριξ των ΑΕΙ διαφημίζει ετοιμοπαράδοτες φοιτητικές εργασίες, μνημεία κοπτορραπτικής, με αντίτιμο έως και 500 ευρώ και εξασφαλισμένη πελατεία· στην υπηρεσία της απάτης διατίθεται και αντι-λογισμικό που ξεγελάει τον ψηφιακό έλεγχο των ιδρυμάτων. Και όχι μόνο. Πανεπιστημιακοί μιλούν στην «Κ» για εκτίναξη αντιγραφών κατά τη διάρκεια των τηλε-εξετάσεων, φαινόμενο που συνεχίζεται «με άλλα κόλπα» και ιστορικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας, ενώ κάποιοι φοιτητές πληρώνουν έμπειρους «αντικαταστάτες» για να δώσουν αυτοί τα μαθήματά τους…

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • Ο ελληνοτουρκικός πόλεμος των λόμπι στην Ουάσιγκτον:

Τα λάθη της Τουρκίας και η συμμαχία με το Ισραήλ βοήθησαν την ομογένεια να υφάνει ένα ισχυρό δίκτυο επιρροής. Καρπός του, η τροπολογία που βάζει όρους στην Τουρκία για τα F-16.

  • Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για τοξικό μαραθώνιο:

Στο Μαξίμου ετοιμάζονται για μια μακρά πολωτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στις επιθέσεις, για να συσπειρώσει το αντισυστημικό ακροατήριο.

  • Φωτογραφίζοντας τα παρασκήνια:

Σε ένα «κλικ», πηγαίο ή ενταγμένο σε κάδρο θεσμικό, γράφεται και ιστορία, αποτυπώνονται στιγμές κρίσιμες ή χαλαρότητας, αγωνίας ή αισιοδοξίας, σήματα αποφάσεων. Οι προσωπικοί φωτογράφοι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα –οι «σκιές» τους– αποκαλύπτουν στην «Κ» άγνωστες πτυχές των πρωταγωνιστών του φακού τους, ανησυχίες, ευαισθησίες τους, μιλώντας και για την αυθεντικότητα της δημόσιας εικόνας τους, τις χειραψίες και το κουβεντολόι με απλούς ανθρώπους.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • Αφιέρωμα: O άνθρωπος που είδε τον «Αττίλα» να έρχεται και τα 38 λεπτά που σφράγισαν την εθνική τραγωδία:

Τα σημάδια ήταν έκδηλα από τον Απρίλιο του 1974. Οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονταν σε πολεμική κινητικότητα. Ο Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, επικεφαλής στο κλιμάκιο της ΚΥΠ στην Κυρήνεια, προειδοποιούσε τους ανωτέρους του σε Κύπρο και Ελλάδα για το ενδεχόμενο τουρκικής εισβολής, χωρίς να εισακουστεί. -Παύλος Αποστολίδης, μαρτυρία: «Οταν είδα τους αλεξιπτωτιστές στον ουρανό της Λευκωσίας».

  • «Ο πατέρας μου ήταν κατάσκοπος στην Αθήνα»:

«Μπαμπά, τι δουλειά κάνεις;», ρώτησε η 10χρονη Λέσλι, μεγαλώνοντας στην Αθήνα, δεκαετία του ’60, τον Μάικλ Αμπσερ. «Είμαι στον στρατό παιδί μου». Χρόνια μετά, ανακάλυψε ότι ο πατέρας της ήταν κορυφαίος πράκτορας της CIA και ξεκλειδώνοντας μυστικά, μιλάει στην «Κ» για το αποκαλυπτικό βιβλίο της.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Η βάπτιση που διχάζει την Εκκλησία:

Η εν Ελλάδι τέλεση του εισαγωγικού μυστηρίου βαπτίσεως βρεφών ομόφυλου ζεύγους από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο προκάλεσε διχοστασία στους κόλπους της Εκκλησίας. «Αφετε τα παιδία…» θυμίζουν, κυρίως νεότεροι Ιεράρχες, τη φράση του Κυρίου, εισπράττοντας αντιδράσεις για πράξη ασύμβατη με τα θέσμια. Τα «πηγαδάκια» βοούν.

  • Σαν να σήκωσε το σύμπαν μία κουρτίνα:

«Εχουμε δει μόνο τις πρώτες εικόνες. Ερχονται ανακαλύψεις που θα γράψουν ιστορία», λέει στην «Κ» ο υποδιοικητής της NASA δρ Τόμας Ζουρμπούκεν, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες από τα απώτατα βάθη του σύμπαντος που έστειλε το τηλεσκόπιο James Webb, ενώ «η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο συναρπαστική».

  • Είναι το ραπ το νέο πολιτικό τραγούδι;

Η «κοσμογονική» εμφάνιση του ΛΕΞ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης τον έχρισε σε μία νύχτα «φωνή της γενιάς της κρίσης». Βετεράνοι του μουσικού χώρου εξηγούν στην «Κ» το φαινόμενο και τη διευρυνόμενη απήχησή του. Είναι το ραπ το νέο πολιτικό τραγούδι που μιλώντας χωρίς υπεκφυγές γίνεται και ενοποιό στοιχείο των νέων;

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5
  • Με ποιους όρους εξαγοράζονται τα καταπατημένα:

Στην αντικειμενική τους αξία –και υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει πρώτη κατοικία ή επαγγελματική εγκατάσταση– θα εξαγορασθούν καταπατηθέντα προ του 1980 ακίνητα του Δημοσίου. Ποια εξαιρούνται από τη δυνατότητα εξαγοράς και πρέπει να επιστραφούν στο κράτος.

  • Ελάτε στην Ελλάδα που είναι ζεστά:

Πακέτα για διακοπές μακράς διαρκείας Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων το φθινόπωρο και τον χειμώνα, προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος θέρμανσης στις χώρες τους, επιχειρεί να διαμορφώσει το υπ. Τουρισμού σε συνεργασία με Ελληνες ξενοδόχους και ξένους tour operators.

  • Η Ιταλία στη δίνη της αβεβαιότητας με το θρίλερ παραίτησης Ντράγκι
  • Τους ενώνει μόνο το «όχι άλλο Μπόρις»- Η κούρσα διαδοχής στους Τόρις.
  • Μιλούν στην «Κ»:

Γκίτα Γκόπιναθ, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΔΝΤ:
Αυξάνεται ο κίνδυνος ύφεσης σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Οι εκμυστηρεύσεις του Γεωργίου Παπανδρέου για τον Μακάριο και το Κυπριακό. 

  • Πλαστικές επεμβάσεις: «Γιατρέ, κάνε με όμορφη για το Ζoom»
  • Οταν ο πελάτης ζητάει και σεφ για τον σκύλο του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή