Εγκλήματα σε ελληνικές σελίδες – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Εγκλήματα σε ελληνικές σελίδες – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορείτε να φανταστείτε τον Σέρλοκ Χολμς να σώζει τον Ελευθέριο Βενιζέλο; Ένας ανώνυμος συγγραφέας μπόρεσε και έτσι το 1913 κυκλοφόρησε η πρώτη ιστορία αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα. Το 1953 εμφανίστηκε ο αστυνόμος Μπέκας του Γιάννη Μαρή, του «πατριάρχης» του είδους, ενώ 42 χρόνια αργότερα, ο αστυνόμος Χαρίτος του Πέτρου Μάρκαρη «εξάγει» την ελληνική πεζογραφία στο εξωτερικό. 

Με τα χρόνια, ιδρύονται λέσχες, δημιουργείται επιστημονική βιβλιογραφία, κυκλοφορούν θεματικά περιοδικά. Οι εκδόσεις παρουσιάζουν κάποια άνθηση, νέοι συγγραφείς κάνουν το ντεμπούτο τους με καλογραμμένες ιστορίες και το κοινό επιλέγει ελληνικά. Πού βρίσκεται σήμερα η εγχώρια αστυνομική λογοτεχνία;

Από τι εμπνέονται οι Έλληνες συγγραφείς; Γιατί οι μετρ του είδους δεν εμπνέουν πια τη νέα φουρνιά συγγραφέων; Ποιες είναι οι νέες φόρμουλες που πρέπει να ακολουθηθούν για να ταξιδέψει στο εξωτερικό; Πέντε εκπρόσωποι του είδους μοιράζονται τις επιρροές τους, τη σχέση που πρέπει να έχουν τα μυθιστορήματα τους με την επικαιρότητα και την κοινωνία και το ενδεχόμενο προοπτικής. 

Και αν δεν ξέρετε από ποιο βιβλίο να κάνετε «βουτιά» στα ελληνικά και ξένα εγκλήματα, το «Κ» προτείνει τους πιο πρόσφατους τίτλους αστυνομικής λογοτεχνίας που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.  

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 24 Ιουλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή