Γυναικείο ποδόσφαιρο: αντεπίθεση- Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Γυναικείο ποδόσφαιρο: αντεπίθεση- Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη σεζόν 2022-23, τα δυο ρεκόρ προσέλευσης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σημειώθηκαν σε ματς γυναικών. Ο ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στις γυναικείες ομάδες της Μπαρτσελόνα και της Βόλφσμπουργκ συγκέντρωσε 91.648 φιλάθλους στο Καμπ Νου. Μόλις την περασμένη Κυριακή, ο τελικός του Euro γυναικών στο Γουέμπλει έσπασε κάθε ρεκόρ σε διοργάνωση Euro ανδρών και γυναικών με την παρουσία 87.192 θεατών. 

Το πρόσφατο Euro γυναικών στην Αγγλία έδωσε απαντήσεις σε πολλά παρωχημένα στερεότυπα, μέσα από ωραία μπάλα, γεμάτα γήπεδα και ζωηρό ενδιαφέρον από τους οπαδούς που παρακολούθησαν την προσπάθεια των «Λεαίνων» να κάνουν πράξη το σύνθημα «it’s coming home», το οποίο συνοδεύει κάθε προσπάθεια των Άγγλων σε Euro και Μουντιάλ. 

Το «Κ» κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου, στο πείσμα και την επιμονή των παικτριών να διεκδικήσουν ίσες αμοιβές και συμβόλαια με τους άνδρες συναδέλφους τους, στις εντυπωσιακές επιδόσεις αστεριών του αθλήματος, όπως η Μέγκαν Ραπίνο και η Άλεξ Μόργκαν, και σημειώνει τη σημασία αυτού του τουρνουά στην αλλαγή αντίληψης του κόσμου για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ποιο είναι το στοιχείο που κάνει τους φιλάθλους παθιασμένους για το άθλημα; Τι έχει αλλάξει για τις ποδοσφαιρίστριες της Αγγλίας μετά την κατάκτηση του τροπαίου; Τι γίνεται στην Ελλάδα και πώς παλεύουν οι φίλαθλοι και οι αθλήτριες με τα σεξιστικά φαντάσματα; 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 7 Αυγούστου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή