Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Γαστρονόμος», «Peanuts #8», «Κ»

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Γαστρονόμος», «Peanuts #8», «Κ»

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαστρονόμος: Τα αυγά του Αυγούστου – Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Βουτιά στις πιο εύκολες και λαχταριστές συνταγές του καλοκαιριού

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Γαστρονόμος», «Peanuts #8», «Κ»-1

Μεγάλοι λαμπεροί κρόκοι, σαν τον ήλιο του καλοκαιριού, κατά προτίμηση μελάτοι, για να βουτήξουμε με λαχτάρα, μετά τις βουτιές στη θάλασσα, μια μπουκιά πυκνό προζυμένιο ψωμί. Σε 9 εκδοχές, παρακαλώ. Μα υπάρχουν 9 τρόποι για να τηγανίσεις ένα αυγό μάτι; Κι όμως! Και είναι όλοι πανεύκολοι, με 2-3 υλικά και εξόχως καλοκαιρινοί!

Ή μήπως λιγουρεύεστε καγιανά; Τον παραδοσιακό με μελωμένη ντομάτα ή ένα πιο πληθωρικό, με σύγλινο, ολόγλυκα κρεμμύδια και θυμάρι; Με σπανάκι και κοτόπουλο ή με μελιτζάνα, ντομάτα και τυρί; Ή μήπως μόνο με ασπράδια; Και εσείς πώς τον λέτε τον καγιανά; Καγιανά ή στραπατσάδα; Ή μήπως μενεμένι όπως στην Πόλη;

Είναι φυσικά και το παταταύγουλο, οι πατάτες με αυγά της παιδικής μας ηλικίας, που φτιάχνονται με τόσους τρόπους όσα και τα ελληνικά νοικοκυριά: με τραγανές τηγανητές πατάτες και τα αυγά από πάνω με σπασμένους κρόκους, με μαλακωμένες στο λάδι πατάτες και τα αυγά ανακατεμένα άτσαλα με το πιρούνι, με, με…

Αλλά είναι και οι ομελέτες! Αχ, αυτές οι ομελέτες, από την κλασική γαλλική, σχεδόν λευκή και διπλωμένη σε ρολό για να μείνει ζουμερή στο εσωτερικό της, μέχρι τα ελληνικά νησιωτικά σφουγγάτα, αφράτα και πλούσια, συνήθως με τριμμένο κολοκύθι και τυρί.

Είναι και τα αυγά χωριανά της Μυκόνου, με αυγά μάτια σερβιρισμένα με σάλτσα ντομάτα, αλλά και η «τσουχτή» η μανιάτικη μακαρονάδα με την καμένη με βούτυρο μυζήθρα και αυγό μάτι. Τα αυγά σακσούκα με την πικάντικη σάλτσα και ένα διαφορετικό κροκ μαντάμ με γραβιέρα ντόπια, παλαιωμένη. Τα σαντορινιά αυγά με τον πελτέ και ο ποντιακός μουχλαμάς, μια στραπατσάδα με κιμά.

Δεν ξεχνάμε τα διάσημα scrambled eggs με τις αέρινες δίπλες και το ζουμερό εσωτερικό. Τα μαγειρέψαμε με 6 διαφορετικούς τρόπους και σας προτείνουμε να τους δοκιμάσετε όλους προτού καταλήξετε στα αγαπημένα σας (κομματάκι δύσκολο). Αλλά και τα βραστά, που έχουν τα κόλπα τους για να πετύχουν.

Το κερασάκι: 5 απίθανες συνταγές για αυγοφέτες, το πιο ταπεινό, το πιο τρυφερό γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων.

50 συνταγές με τα αυγά του Αυγούστου, στον Γαστρονόμο των διακοπών μας. Ένα συλλεκτικό τεύχος-οδηγός για τις μαγειρικές των αυγών.

Στον «Γαστρονόμος Αυγούστου» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Διαβάζουμε Peanuts στην παραλία!

Μην χάσετε τον 8ο τόμο της συλλεκτικής σειράς που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Γαστρονόμος», «Peanuts #8», «Κ»-2

Μπορεί ένα δέντρο να… φάει έναν ολόκληρο χαρταετό; Σε ποιον έχει υποσχεθεί ένα πινκνικ ο Σνούπι και ποιος ήρωας είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και κάθε πάσα καταλήγει στο… κεφάλι του; 

Τα διαχρονικά κατορθώματα των ηρώων του Τσαρλς Σουλτς έχουν μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες ανά την υφήλιο, αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές σε κάθε γωνιά της γης.  Ένα διαχρονικό φαινόμενο στον κόσμο των κόμικς, που κρατά συντροφιά για περισσότερες από εφτά δεκαετίες σε μικρούς και μεγάλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μη χάσετε τον 8ο τόμο της σειράς που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ «Κ»: Ελληνικό καλοκαίρι: μέσα από τα μάτια τους 

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Γαστρονόμος», «Peanuts #8», «Κ»-3

Ένα τεύχος γεμάτο εικόνες και κείμενα για το ελληνικό καλοκαίρι μέσα από την προσέγγιση μιας γενιάς δημιουργών (φωτογράφοι, εικαστικοί και λογοτέχνες) που απάντησαν στην πρόσκληση του «Κ» και μοιράστηκαν τη δουλειά τους μαζί μας. Από το ταξίδι με το πλοίο και την εικόνα του καταστρώματος μέχρι την εμπειρία της παραλίας και του παιχνιδιού με το κύμα. Από παγωμένη μπίρα και τα ενωμένα τραπέζια της ταβέρνας μέχρι το γιαπί που ξεχάστηκε σε κάποια αμμουδιά. Από μια καυτή μέρα στην πόλη μέχρι την περιπέτεια σε ένα φαράγγι και το πανηγύρι σε κάποιο ορεινό χωριό. Από τις ατέλειωτες όψεις του ελληνικού καλοκαιριού σε αυτήν τη μία που βρίσκεται στο μυαλό του καθενός και συνδέει το παρόν με τις αναμνήσεις και τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τα χρώματα. Φωτογραφίες, κολάζ, εικονογραφήσεις, ζωγραφική, διηγήματα και ποιήματα – ένα διαφορετικό, καλοκαιρινό τεύχος στην καρδιά του Αυγούστου.

Κυκλοφορούν σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή