Ισέι Μιγιάκε (1938-2022) Ο σχεδιαστής της ελευθερίας και της χαράς – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ισέι Μιγιάκε (1938-2022) Ο σχεδιαστής της ελευθερίας και της χαράς – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιο ήταν το επτάχρονο παιδί που επιβίωσε από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, ο δημιουργός που ήθελε να λένε γι’ αυτόν ότι «έφτιαχνε πράγματα», ο πρωτοπόρος της ένωσης της μόδας με την τεχνολογία και του πολύχρωμου φορέσιμου φουτουρισμού.

«Φορούσα Issey Miyake όταν έμαθα ότι αυτός ο τεράστιος μοντερνιστής, λάτρης της καθαρότητας που έφερε τη χαρά στη μόδα, έφυγε από αυτόν τον κόσμο. Τα Pleats Please τοπ και παντελόνια ζουν στην ντουλάπα μου – μαζί με τόσα άλλα Miyake κομμάτια που ζωντανεύουν καθώς ξεδιπλώνονται, απλώνονται και παίρνουν το σχήμα τους αγκαλιάζοντας το σώμα μου». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της θρυλικής δημοσιογράφου μόδας Σούζι Μένκες στο Instagram, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πρωτοπόρου δημιουργού από καρκίνο στο Τόκιο, στην ηλικία των 84. «Μου είναι αδύνατο να ξεχάσω την ενδυματολογική ελευθερία που ο Ιάπωνας σχεδιαστής προσέφερε στη μεγάλη γκάμα της ανθρώπινης σιλουέτας – πολύ πριν αυτού του είδους τα κόνσεπτ αρχίσουν να γίνονται ευρέως γνωστά», συνέχισε η Μένκες.

Ένας οραματιστής, δημιουργός της καινοτομίας, της ένωσης της μόδας με την τεχνολογία, των ανατρεπτικών πρώτων υλών και ενός πολύχρωμου φορέσιμου φουτουρισμού που βρήκε τη θέση του στην καθημερινότητα μας, όχι μόνο στην πασαρέλα ή σε αβάν γκαρντ φωτογραφίσεις μόδας. To «Κ» αποχαιρετά τον Ιάπωνα σχεδιαστή με ένα πλούσιο προφίλ και εικόνες από τις ξεχωριστές δημιουργίες του.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 21 Αυγούστου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή