Το χαμένο καλοκαίρι της γενιάς του πολέμου – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Το χαμένο καλοκαίρι της γενιάς του πολέμου – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στροφή στην ουκρανική παράδοση, άγχος και απαγκίστρωση από τις ειδήσεις του Τelegram, συναυλίες στα κλεφτά και βουτιές στις λίμνες. Ο Γερμανός φωτογράφος Φαμπιάν Ρίτερ κατέγραψε τα στιγμιότυπα του καλοκαιριού της Γενιάς Ζ στην Ουκρανία.

Το καλοκαίρι του 2022, ο Γερμανός φωτορεπόρτερ Φαμπιάν Ρίτερ ταξίδεψε στην Ουκρανία, χωρίς να έχει ακριβώς στο νου του τι θέλει να φωτογραφήσει. Φτάνοντας στο Κιέβο, ήρθε σε επαφή με εικοσάρηδες και τριαντάρηδες και προσπάθησε να καταγράψει την ιστορία τους και το πιο αλλόκοτο και τρομακτικό καλοκαίρι της μέχρι τώρα ζωής τους. «Όλοι προσπαθούν να κάνουν διακοπές, να νιώσουν έστω και για λίγο το συναίσθημα πως έχουν αποδράσει για λίγο, αλλά η επίθεση των πυραύλων δεν σταματά. Για μερικές μέρες, αισθάνονται ασφαλείς, αλλά κάτι συμβαίνει και βρίσκονται ξανά στην ίδια κατάσταση, χάνοντας την πιο μοναδική στιγμή του χρόνου», μοιράζεται.

Στις τρεις εβδομάδες που βρέθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα, είδε τους δρόμους χωρίς μποτιλιαρίσματα, τα πεζοδρόμια των κεντρικών λεωφόρων με κόσμο που σιγά σιγά παίρνει τη ζωή στα χέρια του, εστιατόρια και καφέ να υποδέχονται τους ντόπιους, κλαμπ και συναυλιακούς χώρους να γεμίζουν με νεαρούς Ουκρανούς που θέλουν να ξεδώσουν και να ξεφύγουν από τους ήχους των πυραύλων που σκάνε στα προάστια του Κιέβου.

Πηγαίνει με συναυλίες, ακούει τις ιστορίες των νέων της Μπούτσα και του Ιρπίν, δύο μαρτυρικών τόπων έξω από το Κίεβο, μιλάει με Ρωσο-Ουκρανούς που διχάζονται στην ταυτότητά τους, παρακολουθεί τις συνομιλίες των νεαρών σε ταράτσες και σε πάρκα. Ανησυχία, άγχος και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Αυγούστου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή