Οδηγούμε το ανανεωμένο Mazda MX-5, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε το ανανεωμένο Mazda MX-5, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ιδιαίτερα ρευστή εποχή αναρίθμητων συμβιβασμών και αλλαγών στην οποία οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες, οι κάθε λογής ψηφιακές τεχνολογίες, το software και τα αναρίθμητα ηλεκτρονικά καλούδια αποτελούν το κυρίαρχο trend στη σύγχρονη αυτοκινητική σκακιέρα, μοναχικοί καβαλάρηδες της παραδοσιακής σχολής στον μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών συνεχίζουν να ακολουθούν το δικό τους αιρετικό μονοπάτι, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις μιας ειδικής, αν και πολύ μικρής πλέον ομάδας αγοραστών, που συνειδητά γυρίζει την πλάτη της στην politically correct «νέα εποχή».

Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της συγκεκριμένης προσέγγισης είναι το Mazda MX-5. Ένα διαχρονικό και αειθαλές, όπως αποδεικνύεται, 2θέσιο όχημα με μαλακή αναδιπλούμενη ή σκληρή αφαιρούμενη οροφή, το οποίο συνεχίζει να μας υπενθυμίζει, μέσα από μικρές αναβαθμίσεις ουσίας και «περιεχομένου» τα τελευταία χρόνια, ότι η απόλαυση πίσω από το τιμόνι και, εν γένει, η ελευθερία και η χαρά της οδήγησης δεν αποτελούν παρά προϊόν μιας πολύ απλής συνταγής. Αρκεί να γνωρίζεις την τέχνη.

Μην αναζητάτε τρανταχτές διαφορές σε σχέση με το παρελθόν. Το MX-5 της Mazda, με τον 2λιτρο για την περίσταση και πλέον δυνατό στην γκάμα του ιαπωνικού ρόουντστερ κινητήρα, εξακολουθεί μέσα από απόλυτα στοχευμένες «πινελιές» να συνθέτει διαχρονικά, σε επίπεδο τόσο εμφάνισης όσο και συμπεριφοράς, ένα συναρπαστικό και άκρως εθιστικό κοκτέιλ, που συνειδητά βάζει στο περιθώριο την πρακτικότητα, ποντάροντας κυρίως στις αισθήσεις των αποκλειστικά δύο επιβατών του. Και, φυσικά, στην οδηγική απόλαυση που απλόχερα προσφέρει στον έναν εκ των δύο.

*Διαβάστε περισσότερα για την οδήγηση του ανανεωμένου Mazda MX-5 στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή