Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

90.000 «μυστικοί εφοριακοί» εν δράσει-πολίτες σε ρόλο ελεγκτή-2.100 καταγγελίες την ημέρα υποβάλλονται ήδη στην ΑΑΔΕ μέσω της εφαρμογής appodixi

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • 90.000 «μυστικοί εφοριακοί» εν δράσει-πολίτες σε ρόλο ελεγκτή-2.100 καταγγελίες την ημέρα υποβάλλονται ήδη στην ΑΑΔΕ μέσω της εφαρμογής appodixi

Στις 21 Σεπτεμβρίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε 5.000 ελεγκτές εφοριακούς. Οκτώ ημέρες αργότερα έχει 90.000 περισσότερους. Πρόκειται για τους πολίτες που «κατέβασαν» στα κινητά τους την εφαρμογή appodixi και «σκανάρουν» αποδείξεις για να διαπιστώσουν εάν είναι γνήσιες. Καθημερινά αποστέλλονται από τους άτυπους ελεγκτές στην ΑΑΔΕ περισσότερες από 2.100 αποδείξεις οι οποίες δεν πέρασαν το τεστ γνησιότητας της εφαρμογής. Σε πολλές περιπτώσεις οι επιχειρηματίες έχουν αργήσει να τις διαβιβάσουν στο myDΑΤΑ, οπότε η ΑΑΔΕ τους ενημερώνει ηλεκτρονικά ότι από την 1η Νοεμβρίου η καθυστέρηση αποστολής θα επιφέρει πρόστιμο. Υπάρχουν όμως και αρκετές περιπτώσεις που οι ελεγκτές του appodixi εντόπισαν φοροφυγάδες. Οι εφοριακοί υπάλληλοι που έσπευσαν βρήκαν «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές.

  • Τι προβλέπουν οι συνθήκες για την άμυνα των νησιών-Οι όροι της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων το 1947:Σε μια ανάλυση διαρθρωμένη σε δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις, ο καθηγητής Αγγελος Συρίγος εξηγεί τα κείμενα των διεθνών συμφωνιών που διέπουν το καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και τα ερείσματα των ελληνικών θέσεων για το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας.
  • Ενταση διαρκείας μέχρι τις κάλπες βλέπει το Μαξίμου.
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • Αναμονή μηνών στα χειρουργεία-Ερευνα της «Κ» στα μεγάλα νοσοκομεία: Η πανδημία της COVID-19, με τις ανατροπές στη λειτουργία των νοσοκομείων, «επιμήκυνε επικίνδυνα» και τον χρόνο αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις στο ΕΣΥ, που μπορεί να ξεπεράσει και τους 14 μήνες. Ενδεικτικά, σε σχετικές λίστες στο ΚΑΤ βρίσκονται 7.700 ασθενείς και στο Παίδων «Αγία Σοφία» 2.950.
  • «Θα μπορούσε η ΕΥΠ να σπάσει στα δύο»-Ο πρώην διευθυντής της ΜΙ5 μιλάει στην «Κ»: Χωριστές δομές για την εσωτερική και την εξωτερική ασφάλεια σκέφτεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση ο λόρδος Τζόναθαν Εβανς.
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • «Να μη γίνει η πρωτεύουσα Ντίσνεϊλαντ»-συνέντευξη Κώστα Μπακογιάννη στην «Κ»: Να αναλάβει ο δήμος περισσότερες ευθύνες ώστε η πόλη να μην υπερβεί τα όρια τουριστικού κορεσμού προτείνει στη συνέντευξή του ο δήμαρχος Αθηναίων.
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Ερχονται για σπουδές στην Ελλάδα: Σε πόλο έλξης αναδεικνύονται τα τρία αγγλόφωνα τμήματα ΑΕΙ ενώ βρίσκονται στα σκαριά άλλα δεκαπέντε -φοιτητές από πολλές χώρες μιλούν στην «Κ».
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5
  • Πώς θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος, κύριε Κίσινγκερ; O ιστορικός Νάιαλ Φέργκιουσον, που έχει ολοκληρώσει τον πρώτο τόμο της βιογραφίας του Χένρι Κίσινγκερ, το ομολογεί: Ενώ ο ίδιος ετοίμαζε τον δεύτερο τόμο, ο σχεδόν αιωνόβιος Κίσινγκερ είχε προλάβει να εκδώσει δύο βιβλία. Βιογράφος και βιογραφούμενος συναντήθηκαν και μίλησαν για όλα.
  • Ο Πούτιν αμύνεται με προσάρτηση και απειλές για πυρηνικά.
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-6
  • «Με το που πέρασα τα σύνορα, πέταξα αμέσως τη μαντίλα: Δύο Ιρανές και δύο Αφγανές που ζουν σήμερα στην Ελλάδα μιλούν στην «Κ» για τη μαντίλα, τον αγώνα των γυναικών, το δικαίωμα στην επιλογή, τα βιώματά τους εντός και εκτός κατοικίας.
  • Ποιος παγίδευσε τις 141 γυναίκες από την Πάτρα; Μυστήριο αποτελούν τα κίνητρα του δράστη, που όχι μόνο συνέλεξε ψηφιακό υλικό από τις προσωπικές στιγμές 141 γυναικών από την Πάτρα, αλλά το ταξινόμησε με τα ονόματα με τα οποία οι ίδιες εμφανίζονταν στα κοινωνικά δίκτυα. Οι Αρχές έχουν καλέσει ήδη τέσσερις υπόπτους.
  • Ελληνικό δαιμόνιο: από τον Ωνάση στον «Ακάλυπτο»: Από τον πολυμήχανο Οδυσσέα έως τον Σωκράτη, τον Ωνάση και μορφές που άσκησαν ποικιλοτρόπως παγκόσμια επιρροή, έως τον τύπο του «Ακάλυπτου»· αλήθειες και μύθους για το παζλ από «συν» και «πλην» που συνθέτει το ελληνικό δαιμόνιο καταγράφει μελέτη πανεπιστημιακών, που παρουσιάζει η «Κ».
  • Γράφουν-μιλούν στην «Κ»: Οι αναλυτές των New York Times Ρότζερ Κόεν και Στίβεν Ερλάνγκερ μιλούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Ο Τάσος Γιαννίτσης γράφει για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση στην εποχή των μεγάλων κρίσεων.Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Επεξεργασίας Λόγου Βασίλης Κατσούρος μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη.
  • Οκτώ αναλυτές στην «Κ»: Το δολάριο κερδίζει τη μάχη με το ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή